7 új modellfrissítés érkezik 2024-ben

A Ford Magyarország stabilan piacvezető a haszongépjármű üzletágban, személygépjárműveknél 7 új modellfrissítéssel erősít 2024-ben

A Ford Magyarország managementje ma hazánk vezető autómédia és sajtó képviselőit látta vendégül, egy reggelivel egybekötött hivatalos sajtótájékoztató és szakmai eszmecsere alkalmából. Idilli környezetben, a napfényes Pannónia golfpályán sorakozott fel a 12 modell a Ford impozáns jelenlegi személy-, és haszongépjármű kínálatából, számos újdonsággal karöltve.

2024 sajto2

Az új Ford Kuga bemutatóját láthatta a közönség élőben elsőként Magyarországon, de olyan új modellek is kiállításra kerültek, mint sikervárományos, tisztán elektromos Explorer, vagy az ikonikus Mustang vadonatúj 7. generációs sportautója, mely az amerikai életstílus és szabadság érzés megtestesítője.

2024 sajto3

Kővágó-Laky Andrea, a Ford Magyarország Ügyvezető Igazgatója előadásában hangsúlyozta, hogy a 120 éves örökséggel rendelkező globális márka hazánkban is stabilan a piac vezető szereplőinek egyike. 2023-ban a haszongépjármű üzletágban, piaci részesedését tekintve a cég továbbra is első hellyel büszkélkedhet, immáron több, mint 10 éve töretlenül. A személygépjárművekkel összesített kategóriában, az éves eredmények alapján a Ford Magyarországon a 3. legnagyobb piaci szereplő. Ezt a helyzetét a Ford jelenleg is tartja 2024-ben. A vállalat ambíciója, hogy az idei évet is hasonlóan sikerrel zárja az összesített eredményekben, a három vezető hely egyikén.

„A Ford meghatározó szerepét demonstrálja a nemzetközi eredmények és elismerések sora, valamint a megújult modellpaletta, ami jelenleg a piac egyik leginnovatívabb termékeit kínálja” – emelte ki Lajtner Tamás, a Ford Magyarország kommunikációs vezetője. Példaként említve többek között:

2024 sajto1

Az újonnan bemutatott Ford Kuga, egész Európa legkelendőbb plug-in hybrid (PHEV) modellje az elmúlt három év mindegyikében (2023, 2022, 2021).
Az idén 60.évfordulóját ünneplő Mustang, a globális piac legkelendőbb sportautója több, mint 10 éve töretlenül.
A Ford Ranger az Év Pickupja Nemzetközi Díj nyertese 2024-ben, független szakmai zsűri megítélésében.
Az új Ford Transit Custom az Év Furgonja Nemzetközi Díj háromszoros nyertese (2024, 2020, 2013), míg az egytonnás szegmens legkelendőbb áruszállítója Európában 2015 óta.
A Ford a haszongépjárművek piacán Europában 15%-os részesedéssel 9. éve piacvezető 2023-ban

A Ford Pro haszongépjármű üzletágban a Ford hazánkban továbbra is piacvezető. „Célunk, hogy magyarországi piaci részesedésünket tekintve év végéig elérjük, hogy minden negyedik eladott haszongépjármű Ford legyen! További kiemelt célunk, hogy márkakereskedéseinkben az ország legnagyobb azonnal elérhető haszongépjármű készletével várhassuk vásárlóinkat. Ez a második negyedév végével meg is valósul, ami további lehetőségeket biztosít az iparági részesedésünk növelésére. ”– foglalta össze Bagyó Dávid, Ford Pro üzletág igazgató.

A Ford Blue és Model E üzletág terén a cég 7 új (vagy frissített) modell bevezetésével erősíti pozícióját idén 2024-ben– osztotta meg Károly Róbert, a Ford Blue és Model e üzletág igazgatója.

Az új Kuga piaci bevezetése idén májusban indul, ami továbbfejlesztett hibrid hajtásláncokkal, attraktív új külső megjelenéssel, és a Ford új SYNC 4 fedélzeti rendszerével száll ringbe a népszerű SUV modellek piacán. Az új Kuga bevezetésével kapcsolatban jó hír a tradicionális hajtásláncot kedvelő ügyfelek számára, hogy a márka a benzines modelleket limitált értékesítési volumen erejéig, ajándék automata váltóval kínálja.

A teljesen elektromos Explorer a piacon kiemelkedő, akár 600 km-es hatótáv elérésére képes, előértékesítése március végén hazánkban is hivatalosan elindult, az első példányok augusztus végén érkeznek a szalonokba. Az érdeklődők addig is, május közepétől az országos Explorer Roadshow keretében a márkakereskedésekben megismerkedhetnek a Ford új, sikervárományos termékével.

2024 sajto5

A Ford személygépjármű palettájának ikonikus modelljeit erősíti az idén bemutatott 6. generációs Bronco, mely nem tűr kompromisszumot a terepjáró képesség tekintetében. Emellett júniusban érkezik a legtöbb hazai Ford Store márkakereskedésbe az új Mustang GT és Dark Horse modelljei, melynek 1964-es bevezetése óta immáron 7. generációját mutatja be a Ford, rengeteg külső és belső újítással, de egyazon életérzéssel, és az 5.0 literes V8-as motor vezetési élményével.

2024 sajto6

Az új Puma, Európa legkelendőbb kisméretű SUV modellje a magánvásárlók körében, várhatóan júniusban érkezik a szalonokba, továbbfejlesztett vezetéstámogató rendszerekkel és az új SYNC 4 fedélzeti interfésszel. Az első negyedévben bemutatott új Tourneo Courier a klasszikus egyterű szegmensbe hoz új színt izgalmas, vagány formavilágával és praktikus belső kialakításával.

A sajtótájékoztató alkalmával a vendégeknek alkalmuk nyílt a kiállított új, megnyerő Ford modellpalettával közelebbről is megismerkedni, a Ford Magyarország termékszakértőinek részvételével.

A Ford különleges modellváltozatok bevezetésével ünnepli a legendás Mustang 60. évfordulóját

Magyarországon a 7. generációs Mustang előértékesítése február 1-től indult, az 5.0 literes V8-as motorral szerelt GT és Dark Horse modellekkel, az érdeklődő vásárlók a hazai Ford Store szalonokban már megtekinthetik az első autókat.

2024 Gen7 FORD MUSTANG CONVERTIBLE 15

A Mustangot először a New York-i Világkiállításon lehetett megvásárolni 1964. április 17-én. Az új modell már az értékesítés legelső évében autóipari rekordot állított fel, hiszen több mint 418.000 talált belőle gazdára, és a Mustang azóta is lendületesen gyorsít: már több mint 10 éve ez a világ legkelendőbb sportautója. 2

A Mustang gyártása hat évtizede folyik megszakítás nélkül, és a Ford most két új modellváltozattal lép az európai piacra. Az új Mustang California Special verziót először 1968-ban választhatták a vásárlók, és a mostani kivitel ennek a modern újraértelmezése, míg a Mustang Nite Pony Package markáns stíluselemekkel rajzolja át az autó karakterét.

A Ford határozott léptekkel halad az elektromos jövő felé Európában, és ennek első mérföldköve a Mustang-istálló bővítése volt a Mustang Mach-E elektromos SUV-val. 3 Április 30-tól pedig már előrendelhető lesz a márka legelső rally-ihletésű EV-je, a Mustang Mach-E Rally 4 változat is. Sőt a Mustang születésnapi ajándékai közt az ultranagy teljesítményű Mustang GTD 5 is szerepel, amelynek megrendelési feltételeiről a vállalat nyilvánosságra hozta az első részleteket.

A “Mustang Nap” keretében a Ford és a Mustang-rajongók a bolygó összes kontinensén részt vehetnek a Mustang Világvágtán. Hatvan Mustang-nagykövet, valamint újságírók és tartalomkészítők vágnak majd neki ugyanazon a napon Észak-Amerika, Dél-Amerika, Európa, Dél-Afrika, Kína és Ausztrália országútjainak, felidézve a sportkocsi-legenda múlhatatlan népszerűségét.

“Kevés olyan autó van (már ha akad ilyen egyáltalán), amely olyan gazdag múlttal, örökséggel és követőtáborral dicsekedhet, mint a Ford Mustang, olyan pedig még kevesebb létezik, amit már 60 éve megszakítás nélkül gyártanak,” mondta Jon Williams, a Ford Blue Europe vezérigazgatója. “A mai ünnepség és a Mustang-család új modellváltozatai egyaránt a szabadságot és az életörömöt testesítik meg, ami a Mustang sikerének sarokköve immár hat évtizede – egyúttal pedig olyan technológiák inspirációjaként szolgálnak, amelyekkel a Mustang magabiztosan vágtathat a jövő felé.”

Új Mustangok, egyazon szellemiséggel

A Ford ma bemutatta az európai piacon az új Mustang California Special modellt, amely a híres 1968-as speciális kiadás előtt tiszteleg, egyedülálló dizájn-megoldásokkal keltve életre Amerika nyugati partvidékének varázslatos stílusát.

A nyolcféle karosszériaszínben – köztük az Iconic Silver és Vapour Blue árnyalatokban – megrendelhető California Special látványos oldalsó csíkozása a Medium Light Rave Blue, illetve a High és Low Gloss Black színek kombinációjával készül. Mindezt egyedi GT/CS felirat egészíti ki, amely halványabb megvilágításnál szinte észrevehetetlen, de a napfényben látványosan megjelenik. A fényszórókat fekete keret öleli körül, a 19 colos könnyűfém keréktárcsák csiszolt felületét pedig Rave Blue tónusú minta díszíti, és mindezt GT/CS embléma egészíti ki a hűtőrácson, illetve GT embléma a csomagtérajtón – mindkettő ugyanolyan árnyalatra fényezve.

A California Special tematikája az utastérben is visszaköszön: a Navy Pier színű kárpitokon, az Ebony Black bőrüléseken, valamint a műszerfal, az ajtóburkolatok, a kormánykerék és a középkonzol exkluzív, kétszínű Raptor Blue és Metal Grey árnyalatú varrásain. A Mustang California Special mától előrendelhető a Mustang GT kabrió változathoz, hatfokozatú manuális vagy tízfokozatú automata sebességváltóval, amelyek az 5,0 literes V8-as motorblokkhoz csatlakoznak.

Ugyancsak a Mustang GT kupé és kabrió 5,0 literes V8-as (manuális és automata váltós) kivitelhez rendelhető az új Nite Pony Package kivitel, amelynek látványvilágát sötét kontúrok varázsolják még hangsúlyosabbá. A csomag Ebony Black színre fényezett könnyűfém keréktárcsákat, fekete tetőt, külső tükörburkolatokat és fényszórókereteket tartalmaz, valamint elöl és hátul fekete póni-logókat – szemernyi kétséget sem hagyva afelől, hogy ez nem egy átlagos autó.

Rajtra készen aszfalton és földúton

Az európai vásárlók április 30-tól már megrendelhetik a Mustang Mach-E Rally modellt, amellyel már akár a földutakon is átélhetik a Mustangból áradó szabadságérzetet és örömöt.

2024FordMustangMach E Rally 05

A Mustang Mach-E Rally arra született, hogy rabul ejtse az emberek tekintetét – akár aszfalton, akár egy földúton száguld. Erre szolgálnak az autó látványos és praktikus megoldásai, például a kettős versenycsíkozás, az egyedi orrkialakítás, a drámai hatású hátsó légterelő és a 19 colos, csillogó fehérre fényezett könnyűfém keréktárcsák, amelyek már ismerősek lehetnek a Ford rallyautók hosszú sikertörténetéből.

A kétmotoros, összkerékhajtású elektromos hajtáslánc 950 Nm forgatónyomatékot és 486 LE teljesítményt kínál, a speciális hangolású futómű pedig 20 milliméterrel magasabb a Mustang Mach‑E GT felfüggesztésénél, ami nagyobb szabad magasságot biztosít a földutakon.

A Ford azt is megerősítette ma, hogy Európába is megérkezik minden idők legvagányabb és legfejlettebb Mustangja, a Mustang GTD.

2024Mustang GTD on Track 4

A közúton is vezethető, ultranagy teljesítményű autóban olyan élvonalbeli technológiák működnek, mint az aktív aerodinamika és a félaktív felfüggesztés. A Mustang GTD szigorúan limitált példányszámban lesz megvásárolható.

A június 15-16-án megrendezett Le Mans 24 órás futam látogatói nemcsak a Mustang GT3 erőpróbáját élvezhetik a versenypályán, hanem a Mustang GTD-t is élőben megcsodálhatják majd. Az európai rajongók várhatóan idén nyáron regisztrálhatnak a Mustang GTD megvásárlására; erről a vállalat hamarosan további részleteket oszt majd meg.

A legenda 60 éve

1964 óta hét modellgeneráció készült a Mustangból, és több mint 10 millió talált belőle gazdára. Az ikonikus sportkocsi több ezerszer tűnt már fel filmekben, TV-műsorokban, zenei klipekben és videojátékokban, és ez a legtöbb lájkot begyűjtő autó a Facebookon.

A Mustang emellett rengeteg emlékezetes motorsport-rekordot is felállított: már forgalmazásának első évében megszerezte első győzelmét a Tour de France Automobile futamon, és azóta is számos diadalt aratott a versenypályákon, a gyorsulási versenyeken és a rallybajnokságokon.

A Mustang versenyszelleme ma is töretlen: gondoljunk csak a Mustang Dark Horse Spec R változatra, a GT4-re és a Mustang GT3-ra, amelyekkel a Ford idén újra pályára lép a Le Mans 24 órás futamon.

1 A Mustang 5.0 V8 modellváltozat CO2-kibocsátása 274-282 g/km, üzemanyag-fogyasztása pedig 12,0-12,4 l/100 km (WLTP). A CO2-kibocsátás és az üzemanyag-fogyasztás adatai az egyes piacokon forgalmazott modellváltozatok esetében eltérők lehetnek.

A hivatalos üzemanyag/energiafogyasztási, CO₂-kibocsátási és az elektromos üzemmódban megtehető hatótávolság WLTP mérés szerinti adatait az Európai Unió 715/2007/EC számú szabványa által előírt technikai kívánalmak és műszaki adatok alapján, illetve a legfrissebb 2017/1151 EU direktíva alapján regisztrálták. Az alkalmazott, szabványos tesztelési eljárások lehetővé teszik a különböző járműfajták és gyártmányok összehasonlítását.

2 Az S&P Global Mobility elmúlt 10 évet felölelő globális újautó-regisztrációs adatai alapján, amelyeket kormányzati és egyéb forrásokból állítottak össze, és több mint 80 országban rögzítik a forgalomba helyezett új gépjárművek 95 százalékát. Az S&P Global Mobility definíciója szerint sportkocsinak számítanak a kétajtós kupé és kabrió modellek.

3 A Ford Mustang Mach-E RWD Extended Range változatának elektromos hatótávolsága eléri a 600 kilométert. A becsült hatótávolság kiszámítása a WLTP vezetési ciklus szabványai szerint történt. Az adatok az összehasonlíthatóságot szolgálják, és kizárólag olyan járművekkel vethetők össze, amelyeket ugyanilyen műszaki eljárásokkal teszteltek. A tényleges hatótávolságot olyan tényezők is befolyásolhatják, mint a külső hőmérséklet, a vezetési stílus, az út jellege, a jármű állapota, a lítiumion akkumulátor kora és állapota.

4 Teljesen feltöltött akkumulátorral a Mustang Mach-E Rally elektromos hatótávolsága eléri az 510 kilométert. A becsült hatótávolság kiszámítása a WLTP vezetési ciklus szabványai szerint történt. Az adatok az összehasonlíthatóságot szolgálják, és kizárólag olyan járművekkel vethetők össze, amelyeket ugyanilyen műszaki eljárásokkal teszteltek. A tényleges hatótávolságot olyan tényezők is befolyásolhatják, mint a külső hőmérséklet, a vezetési stílus, az út jellege, a jármű állapota, a lítiumion akkumulátor kora és állapota

5 A hatótávolság, az üzemanyag-fogyasztási és a CO₂-kibocsátási hivatalos, homologizált adatait a forgalmazás kezdetéhez közelebbi időpontban teszi közzé a Ford. A WLTP vezetési ciklus szerinti számítások alapján.

6 Az elektromotorok és az akkumulátor csúcsteljesítménye alapján számított érték. Az egyénei értékek ettől eltérhetnek.

7 A teljesítmény és a forgatónyomaték egymástól független értékek, és csúcsértékük nem egyidőben jelentkezik.

Ford Transit Minibus

Ford Transit Minibus

A Transit sorozat tagja a Ford Transit Minibus is, amelyet kifejezetten kisebb csoportok, intézmények, vagy cégek utas szállítására terveztek. Azok számára, kiknek szükségük van egy megbízható, tágas és sokoldalú járműre személyszállítási vagy áruszállítási célokra, a Ford Transit Minibus remek választás lehet. A különböző méretek és konfigurációk lehetővé teszik, hogy az ügyfelek megtalálják az igényeiknek legmegfelelőbb modelleket. A Ford Transit Minibus ideális választás lehet olyan cégeknek, amelyek személyszállítási szolgáltatásokat kínálnak, például repülőtéri transzferek, városi túrák vagy csoportos kirándulások szervezése céljából. Az iskolák és oktatási intézmények is használnak minibuszokat diákjaik és tanáraik szállítására iskolai kirándulásokhoz, sporteseményekhez vagy más rendezvényekhez. De a közösségi szervezetek, egyesületek vagy vallási csoportok is minibuszokban szállítják tagjaikat gyűlésekre, eseményekre, összejövetelekre.

Dizájn és megjelenés

A Ford Transit Minibus vonzó megjelenésű, de ugyanakkor funkcionális és hatékony jármű, amely megfelel a személyszállítási igényeknek. Ezek a járművek általában robosztus külsővel rendelkeznek, ami erőt és strapabírást sugall. Ugyanakkor a Transit Minibus designja mégis modern és vonzó. Az orr kialakítása meghatározó, jellegzetes formatervezést mutat, amit számos a Ford Transit családba tartozó autóról ismerhetünk. Az autót áramvonalas formával tervezték, ami az üzemanyag-hatékonyságot és a vezetési stabilitást hivatott javítani. Az utasteret nagy üvegfelületekkel készítik, így a belső tér tágas és világos, valamint biztosítja a kilátást a vezetőnek és az utasoknak egyaránt. Méreteit tekintve a Transit Minibus arányos megjelenéssel rendelkezik, a jármű összhangban van a szállítási igényekkel és a városi környezettel. A külső tervezésekor figyelembe veszik a praktikus részleteket is, például a bejáratok és a tárolóhelyek elhelyezését, így érik el, hogy az autó a lehető legkényelmesebb az utasok és a vezető számára.

Egyre több kényelmi és praktikus funkció jelenik meg a mai modern járművekben. Ebben a Ford Transit Minibus is követi a trendeket. Az utasok és a sofőr kényelmét szolgálja például a gombnyomásra nyíló oldalajtó, melyet a gépkocsi vezető irányít. Az önműködően előbújó lépcsö. A gyermekek biztonságos utazását biztosító szűkíthető biztonsági öv, az ISOFIX ülés. A pohár és italos palack tartók, az USB töltők. Kartámasz, dönthető utasülések.

Amennyiben a maximális ülőhely kapacitásra nincs szükség, azonban jelentős mennyiségű csomagot kell még szállítani, a hátsó ülések kiszedésével megnövelhető a Minibus raktere.

 • Transit Minibus

 • Transit Minibus

 • Minibus 02

Motor és teljesítmény

A Ford Transit Minibus 165 lóerős (405 Nm) 2.0 literes dízelmotorral szolgálja az utasokat, mely 6 fokozatú kézi, vagy 10 fokozatú automata váltóval rendelhető. A Ford Transit Minibus a V363-ban bevált dízelüzemű motor kapta, mely nagyobb nyomatékot és üzemanyag-hatékonyságot kínál. A Ford Transit Minibus megfelelő teljesítményt és nyomatékot nyújt a szállítási igények kielégítéséhez. Az egyes modellek teljesítménye változhat a motor specifikációjától és a jármű méretétől függően. A jövőben minden bizonnyal megjelennek majd olyan környezetbarát technológiák, mint például kisebb kibocsátású motorok vagy hibrid hajtásláncok, amelyek segítenek csökkenteni a károsanyag-kibocsátást és a fogyasztást. A Ford Transit Minibus olyan tervezési és motoros jellemzőkkel rendelkezik, amely megfelel a legtöbb ügyfél által támasztott elvárásnak a teljesítmény és a megbízhatóság terén.

 • Transit Custom 05

 • Transit Custom 06

 • Transit Custom 07

Belső tér

A Ford Transit Minibus kényelmes utasteret, valamint megfelelő tárolókapacitást kínál a csomagok vagy felszerelések számára. Többféle konfigurációban kapható, így az ügyfelek kiválaszthatják az igényeiknek legmegfelelőbb modellt. Alapvetően 17 illetve 18 személyes változat kapható, melyek között a Ford Solymárnál négy féle felszereltség közül választhatunk. Ezek a Business+, a Travel, a Travel+ és a Concerto változat. Az utóbbi egy egyedi a Ford Solymár által kifejlesztett felszereltségi szint, mely a Travel+ alapjaira épül és kiegészíti azt egy világszínvonalú zenei és hangzásbeli extrával, ahogyan azt a neve “Concerto” is fémjelzi. Ezt a változatot olyan ügyfeleinknek ajánljuk akik “zenében utaznak”. Egy olyan tökéletes szinte koncert termi hangzást biztosít ez a változat, mellyel garantált a jó hangulatú, kényelmes utazás.

Az utasteret praktikusan alakítják ki, hogy könnyen beléphessenek és kiszállhassanak az utasok, valamint, hogy a járművezető könnyen hozzáférhessen az összes vezérlőhöz és műszerhez. A belső tér tágas és kényelmes, hogy az utasok kényelmesen elférjenek benne. Az ülések elrendezése lehetővé teszi az utasok számának és a csomagoknak megfelelő optimális elhelyezést. Az ergonomikus ülések még hosszabb utazások során is kényelmet biztosítanak az utasoknak. Az autó belső terében elegendő fejtér van, hogy az utasok kényelmesen tudjanak ülni, anélkül, hogy zsúfoltan éreznék magukat. A Minibus számos tárolóhellyel büszkélkedhet az utasok személyes tárgyainak vagy csomagjainak elhelyezésére. A legújabb modellek az utasok szórakoztatását és kényelmét szolgáló kényelmi funkciókkal rendelkeznek, mint például klímavezérléssel, multimédiás rendszerekkel és USB-töltőkkel.

 • Minibus 06

 • Minibus 17

 • Minibus 09

 • Minibus 08

 • Minibus 04

 • Minibus 11

Biztonság

A biztonság mindig kiemelt szempont a Ford által gyártott járművek tervezése során. A Ford Transit Minibus is jó biztonsági jellemzőkkel rendelkeznek, amelyek megfelelnek a személyszállító járművekre vonatkozó szabványoknak.  A járművekbe légzsákokat és biztonsági öveket szereltek be, hogy baleset esetén megvédjék az utasokat. Az ülések és az utastér kialakítása is fontos szempont, így érhető el a lehető legkevesebb sérülés egy esetleges baleset bekövetkezésekor. A Transit Minibus modern aktív biztonsági funkciókkal is rendelkezik, például antilock fékekkel (ABS), elektronikus menetstabilizáló rendszerrel (ESC) és gyalogosvédelmi rendszerekkel, hogy megelőzzék vagy csökkentsék a balesetek kockázatát. A legújabb modellek gyakran rendelkeznek vezetést segítő rendszerekkel, mint például sávtartó asszisztenssel, vészfékasszisztenssel vagy holttér figyelő rendszerrel, hogy tovább javítsák a vezetés biztonságát. A vállalati flottamenedzsment rendszerekhez hasonlóan a Ford Transit Minibuszokba is beépíthetők olyan rendszerek, amelyek segítenek a vezetőknek a vezetési teljesítményük figyelemmel kísérésében és javításában, ezáltal hozzájárulva a biztonságosabb vezetéshez. Már az autó tervezésekor figyelnek arra, hogy a Minibus olyan építési jellemzőkkel rendelkezzenek, amelyek javítják a jármű szerkezetbeli szilárdságát és ellenállóképességét balesetek során. Ezek ellenére a biztonságos használat és a felelősségteljes vezetési szokások elengedhetetlenek a balesetek megelőzése érdekében.

 • Minibus 10

 • Minibus 12

 • Minibus 18

Ford Transit Minibus

Ford Ranger Varia

Ford Ranger VARIA

A Ford Ranger VARIA - ahogy játékos nevéből is kihallható - a Ford Ranger terepjáró alvázára épülő közepes méretű teherautó. Masszív és erőteljes külsőt mutat, amelyre jellemző a robosztus formatervezés és a szinte bármilyen terepen történő munkavégzés. A Ranger ismert strapabíró kialakításáról és off-road képességeiről. Ez alól az XL felszereltségű VARIA modell sem kivétel. A Ford Ranger XL felszereltségét a munka és a kaland iránt érdeklődőknek ajánlják, akik értékelik az erős és megbízható teherautókat, de nem feltétlenül igénylik a luxus vagy a legfejlett technológiai funkciókat. Ettől függetlenül a jármű  jól felszerelt, modern technikai és technológiai megoldásokkal lepi meg használóját. Magas színvonalú a belbecs és az egyedi felépítményt a legprofibb szakemberek tervezték, hogy a sorozatgyártott társainak gyermekbetegségeit magas minőséggel és technikai megoldásokkal váltsák ki.

A Ford Ranger VARIA csak és kizárólag a Ford Solymár kínálatában található meg. Ahogy azt az imént felvázoltuk az alapja a Ford Ranger jól bevált és igazán kiforrot XL felszereltségű változata. Ami igazán “nagyot szól” azok az egyedileg fejlesztett és gyártott felépítmények VARIÁLHATÓSÁGÁBAN rejlik.

Dizájn és megjelenés

A Ford Ranger masszív és erőteljes megjelenésű, jellegzetes pickup kialakítású ízig-vérig terepjáró. A markáns hűtőrács, az erős lökhárítók és az ívelt vonalak kiemelik a megjelenés robosztusságát. Az XL változat nagy hasmagassággal rendelkezik, ami lehetővé teszi az off-road körülményekhez való alkalmazkodást és a nehezebb terepen való közlekedést. Az XL felszereltségű Ranger kialakítása egyszerűbb, kevesebb díszítőelemet tartalmaz. Ez az egyszerűség a gyakorlati és funkcionális megközelítést tükrözi, ami fontos szempont lehet azoknak, akik elsősorban munkára használják az autót. A VARIA megálmodója éppen ezt célozta meg. Létrehozni egy olyan gépet, ami kifejezetten egy bizonyos munkaterülethez igazítható. A Ranger XL olyan praktikus megoldásokkal rendelkezik, mint például tartós anyagok használata a belső térben és az erős munkafelületek a teherterületen, ami ideális teherautóvá teszi a mindennapos kemény munkához és tevékenységekhez.

A VARIA tervezése, gyártása, prototípusai már több éve komoly mérnöki múlttal rendelkezik, tervezőprogramban (CAD), CNC technológiával készül (minden egyedi darabja), így minden egyes alkatrésze pótolható és pontosan, hajszálra ugyanolyan, mint egy sorozatgyártott autó esetén. A Ford Solymárnál minden beszerezhető hozzá egy esetleges káresemény miatti sérülés esetén. Tehát nem egy fémipari szakmunkás heftölgette össze, hanem megtervezett és bármikor gyártható alkatrészekből és elemekből áll. Nem kell attól tartani, mint általában az egyedi dolgoknál, hogy ha bármi kell hozzá, akkor az nem, vagy nem ugyanolyan szerezhető be! Ez igen fontos szempont! Valamint a felépítményes járműveknél előforduló hibákat is újragondolták a VARIA esetén és minden egyes darab csavarozott, így cserélhető. Különös figyelmet fordítottak az anyaghasználatra, a korrózióvédelemre, mely fontos hiányosság a hasonló járműveknél!

 • Varia 04

 • Varia 03

 • Varia 05

A VARIA azt is jelenti, hogy az autó variálható. Sok már létező kiegészítő és opció kérhető bele, de egyéni igényeket is legyártanak.

 • Varia 18

 • Varia 19

 • Varia 20

 • Varia 21

 • Varia 22

 • Varia 23

 • Varia 24

 • Varia 25

A fix platós változat plató mérete 1800x2400mm. Oldalfala 350mm magas, anyaga alumínium. Minden oldalfala lenyitható, a hátsó rakoncák kivehetők. Ez azért fontos, mert így túlméretes rakomány is szállítható vele. Közúton ez nem opció, de forgalomtól elzárt területen - ahol ezeket a célgépeket használják - jól jöhet. Az oldalfalon kampós rögzítéshez kialakított felület található, illetve belső rögzítőfülek.

Opcionális kiegészítők még: fellépő, kézmosó, szerszámos láda, rámpa, csörlő (elöl, hátul), munkalámpa, futómű emelés, terepgumi, önrakodó (daru).
Egyéb egyedi kérés megtervezése, gyártása akár utólag is

Elérhető modellek még:
- Billenőplatós
- Emelőkosaras
- Szervizautó (dobozos felépítmény)
-  Egyedi megoldások

Motor és teljesítmény

A Ranger fülkés alváz 170 lóerős 2.0 literes EcoBlue dízelmotorjának maximális forgatónyomatéka 420 Nm, így a nagy terhelés sem jelenthet gondot. A sebességváltó hatfokozatú, kézi kapcsolású.

Egyszerűen, a középkonzolról kapcsolható az összkerékhajtás, melyet a vezető menet közben is átválthat. A felező segítségével a meredek emelkedők és a mély sár sem akadály. Akik még többre vágynak, elektromos hátsó differenciálzárat és különleges, terepmintás abroncsokat is rendelhetnek.

 • Varia 06

 • Varia 07

 • Varia 08

Belső tér

A Ford Ranger XL belső tere praktikus és kényelmes környezetet kínál a mindennapi használatra, megfelelő funkcionalitással és tartóssággal a munka és az utazás során. Az autó belső terét egyszerűbb stílusban alakították ki, amely hangsúlyt fektet a tartósságra és a gyakorlati használhatóságra. Az anyagok tartósak és könnyen tisztíthatók, hogy ellenálljanak a kemény munka során felmerülő igénybevételeknek. Az XL változatban kevesebb extra luxusfunkció található, de az alapvető kényelmi funkciók, mint például a légkondicionáló az elektromos ablakemelők a nagy méretű infotainment rendszer, a CarPlay, rendelkezésre állnak. Az ergonómia fontos szempont lehet, hogy a vezető és az utasok kényelmesen érezzék magukat a hosszabb utakon is. A Ranger tágas kabinja az utasok kényelmét szolgálja.  Az autó belsejében praktikus tárolóhelyeket és kiegészítőket találunk, így könnyen elhelyezhetjük személyes, vagy a munkavégzéshez szükséges tárgyainkat. Az XL modellben könnyen kezelhető műszaki berendezések találhatók, mint például az alapvető hangrendszer és az intuitív vezérlők, ezektől kézenfekvővé válik az autó használa.

 • Varia 09

 • Varia 10

 • Varia 11

 • Varia 12

 • Varia 13

 • Varia 14

Biztonság

A Ford Ranger jó biztonsági értékelésekkel rendelkezik, sőt az egyik vezető helyen lévő modell a teherautók biztonsága terén. A Ranger számos passzív biztonsági funkcióval rendelkezik, mint például az ütközésre aktivált légzsákok, oldalsó légzsákok, valamint a fejtámaszok és a biztonsági övek. Ezen funkciók segítségével minimalizálni lehet a sérüléseket egy baleset esetén. Az aktív biztonsági funkciók közé tartozhatnak az elektronikus stabilitás- és vontatókontroll rendszerek, az elektromos fékerő-elosztó (EBD) és az anti-lock fékrendszer (ABS), amelyek segítenek megelőzni az ellenőrizetlen manővereket és a fékezés során elvesztett irányítást. A legújabb Ranger modelleket fejlett vezetéstámogató rendszerekkel szerelték fel, mint például az adaptív sebességtartó automatika, sávelhagyás-jelző rendszer, vészfékasszisztens és parkolósegéd, amelyek tovább növelik a vezetés biztonságát és kényelmét.

 • Varia 15

 • Varia 16

 • Varia 17

Ford Ranger VARIA

Kulcsbox

Újítás az Ügyfelek kényelme érdekében*

Nagy örömmel tudatjuk, hogy bevezettünk egy új rendszert az autók kulcsainak és egyéb fontos iratainak ügyfeleinkhez történő visszajuttatása terén. Az újításunknak köszönhetően mostantól nem kell várakozással töltenie idejét, vagy megvárni egy személyes találkozást – egy kényelmes és biztonságos megoldást kínálunk mindenkinek!

Kulcsbox rendszer: Rugalmas ügyfélbarát megoldás

A kulcsbox rendszere lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy autójuk kulcsait és más fontos dokumentumokat az épületen kívül, a nap 24 órájában átvegyék, vagy átadják emberi beavatkozás nélkül. Ennek érdekében a Ford Solymár ügyfélszolgálati területén kívülre telepített kulcsbox biztosítja a lehetőséget az ügyfelek számára, hogy nyitvatartási időn kívül is hozzáférjenek járművükhöz, vagy szervizünk részére átadják azt.

Hogyan működik?

 • Foglalás és azonosítás: Autója átadásáról és az átvételhez szükséges adatokról SMS-ben értesítjük. Lehetősége van a Kulcsboxban részünkre elhelyezni autója indítókulcsát és/vagy dokumentumait például szervizelés céljából. Ehhez kövesse a Kulcsbox kijelzőjének utasításait.
 • Érintésmentes átvétel: A kijelölt időpontban az ügyfél a kulcsboxnál megadott kóddal érintésmentesen és biztonságosan veheti át a kulcsokat és dokumentumokat.

Részletes használati útmutatót weboldalunkon olvashat.

Miért Érdemes Kipróbálni?

 • Kényelem: Nem kell megvárnia a nyitást, vagy kollégáinkkal egyeztetni az átvételt. Rugalmasan igénybe veheti a szolgáltatást.
 • Biztonság: Az azonosítási rendszerünk és az érintésmentes átvétel biztosítja az ügyfelek számára a maximális biztonságot és adatvédelmet.
 • Időmegtakarítás: Nem szükséges a nyitvatartási időhöz alkalmazkodnia. Saját időbeosztása szerint intézheti az átvételt.

Hogyan kezdheti el?

Együttműködésünkben mindig az ügyfelek kényelme és elégedettsége áll a középpontban. Reméljük, hogy az új kulcsbox rendszerünkkel még kényelmesebbé tehetjük a Ford Solymár ügyfeleinek mindennapjait. Köszönjük, hogy velünk tartanak és a mi szolgáltatásainkat választják!

*Kulcsbox szolgáltatásunk jelenleg a solymári telephelyünkön érhető el!

Ford Solymár

2083 Solymár, Sport utca 23.
Telefon: +36 26 560 910
+36 26 560 920
+36 20 934 5345
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

FordStore Solymár-M3

1152 Budapest, Városkapu utca 11.
Telefon: +36 1 265 5154
+36 1 265 5155
+36 1 265 5156
+36 20 417 2787
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 07:00-17:00
Szerda 07:00-19:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

Ford Solymár-Esztergom

2500 Esztergom, Visegrádi út 11.
Telefon: +36 33 509 400
+36 20 444 1440
+36 20 318 5665
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ FELTÉTELEK FORD MAGYARORSZÁG Solymár-Szalay Kft. 2020 © Minden jog fenntartva