Ford Transit Courier

A Transit Courier a Ford Transit család egyik legkisebb tagja, a könnyű manőverezhetőség és a városi közlekedéshez való alkalmazkodás jegyében tervezték. Az autó egy kisebb méretű kereskedelmi haszongépjármű, amely kifejezetten városi közlekedésre és kis áruszállítási feladatokra terveztek.

Dizájn és megjelenés

A Ford Transit Courier kifejezetten a kis méretű kereskedelmi járműkategóriába tartozik, megjelenésének kialakításakor a funkcionalitásra és a városi közlekedésre való alkalmazkodásra fordították a legnagyobb figyelmet. Az autó tervezése során azokat a vállalkozásokat célozták meg, akiknek kis méretű, átlátható és hatékony áruszállítóra van szükségük városi környezetben. A jármű kis mérete lehetővé teszi, hogy könnyen manőverezzen a városi környezetben, szűk utakon és parkolóhelyeken. A Transit Courier kialakítása a funkcionalitásra összpontosít, különös tekintettel az áruszállító térre és a könnyű használhatóságra. A teherautó rendelkezik könnyen hozzáférhető oldalajtókkal és az áruszállító teret kényelmesen elérhető hátsó ajtókkal. A Tarnsit Courier a dinamikus kormányozhatóságra és a vezető kényelmére összpontosító kialakítású vezetőfülkével rendelkezik. Kisebb mérete ellenére a Courier egy hasznos teherbírással rendelkezik, és az áruszállító tér könnyen átalakítható különböző terhek és feladatok szállítására. A tartósság és a hosszú élettartam jegyében az autó külső megjelenését erős és masszív elemek, anyagok jellemzik. A Ford Transit Courier elülső része markáns és az autó sajátosságait hangsúlyozó dizájnnal rendelkezik. Az autó oldalán és hátulján a Ford márkajelzése és a modell neve látható.

Motor és teljesítmény

A Ford Transit Courier különböző motorváltozatokkal érhető el, és a teljesítmény szempontjából az egyes motorok típusától és konfigurációjától függ. A benzinmotorok általában közepes teljesítményszintet kínálnak, ideálisak városi közlekedéshez és könnyű haszongépjármű használathoz. A dízelmotorok többnyire magasabb nyomatékot és üzemanyag-hatékonyságot kínálnak, kifejezetten tervezve a kereskedelmi és áruszállító feladatokra. A Transit Courier modellek jellemzően üzemanyag-hatékonyak, különösen városi közlekedési körülmények között, így gazdaságosak a városi üzemeltetés során. A Ford Transit Courier háromféle motorváltozatban kapható: 1,0 literes 100 LE benzinmotor 6 fokozatú manuális sebességváltóval, továbbá 1,5 literes 75 LE, illetve 100 LE 6 dízelmotor 6 fokozatú manuális sebességváltóval. A motorok mindegyike megfelel az Euro6.2 károsanyag-kibocsátási feltételeknek.

Belső tér

A Ford Transit Courier belső terét az áruszállító járművekre jellemző funkcionalitás, praktikum és kényelem összhangja jellemzi. Tekintettel arra, hogy ez egy kis méretű kereskedelmi jármű, az utastér főként a teherfuvarozásra és a városi közlekedésre optimalizált. Az utasteret általában modularisan tervezik, így a használóknak lehetősége van arra, hogy a különböző terhek szállításához és feladatok megoldásához alkalmazkodjanak. Az autó áruszállító része könnyen elérhető és kialakítható a szállítandó áruk vagy eszközök jellegzetességeinek megfelelően. Az utastér praktikus és egyszerű kialakítású, a városi közlekedés és a teherfuvarozás szükségleteire optimalizálva. Az utasteret alapvetően két üléssel tervezik, de a felszereltségtől függően akár három ülés is elérhető lehet. Az ülések lehetnek egyszerűbbek és tartósabbak, mivel a kényelem helyett a funkcionalitás a fő szempont. Az autó kényelmi funkciókat is kínál, például infotainment rendszert, Bluetooth kapcsolódást, és egyéb olyan funkciókat, amelyek segítik a vezető és az utasok élményét. Az utastérben általában sok tárolórekesz és praktikus tárolási lehetőség található az apróbb eszközök és dokumentumok tárolására.

Biztonság

A Ford Transit Courier, mint kereskedelmi és áruszállító jármű, számos biztonsági funkcióval és rendszerrel rendelkezik, hogy a vezető és az utasok biztonságát optimalizálja. Az egyes modellek és felszereltségek közötti biztonsági funkciók változhatnak. A Ford Transit Courier rendelkezik légzsákokkal, beleértve a vezető- és utasoldali légzsákokat, valamint oldalsó légzsákokat a vezető- és utasüléseknél. Az ESP segíti a járművet a kanyarokban való stabilitás fenntartásában. Az ABS segít megakadályozni a kerekek blokkolását a fékezés során, ez javítja a jármű irányíthatóságát. A vészfék-asszisztens segíthet az automatikus vészfékezésben vagy a féknyomáscsökkentésben egy esetleges ütközés elkerülése érdekében. Az opcionális holttérfigyelő rendszer érzékelheti a jármű hátuljában vagy oldalán veszélyben lévő területeket, segítve a sávban tartást és a biztonságos sávváltást. Az opcionális parkolóradarok és egyéb vezetéstámogató rendszerek segíthetik a vezetőt a parkolásban és manőverezésben. A keréknyomás-ellenőrző rendszer figyeli a jármű gumiabroncsainak nyomását, és figyelmezteti a vezetőt, ha valamelyik gumiabroncs alacsony nyomású.

Ford Solymár

2083 Solymár, Sport utca 23.
Telefon: +36 26 560 910
+36 26 560 920
+36 20 934 5345
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

FordStore Solymár-M3

1152 Budapest, Városkapu utca 11.
Telefon: +36 1 265 5154
+36 1 265 5155
+36 1 265 5156
+36 20 417 2787
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 07:00-17:00
Szerda 07:00-19:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

Ford Solymár-Esztergom

2500 Esztergom, Visegrádi út 11.
Telefon: +36 33 509 400
+36 20 444 1440
+36 20 318 5665
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ FELTÉTELEK FORD MAGYARORSZÁG Solymár-Szalay Kft. 2020 © Minden jog fenntartva