Ford Transit V363 - billenőplatós felépítmény

A Ford Transit V363 a Ford által gyártott legsokoldalúbb teherautók egyike. Számos felhasználási területen megállja a helyét, például áruszállításban vagy személyszállításban, de speciális kivitelű változatként tűzoltóautó vagy mentőautó is lehet. Egy különleges - bár a hétköznapokban sokat látott - szállítási mód, az olyan termékek szállítása, melyeket ömlesztett formában fuvaroznak (például építkezésekre) a billenőplatóval történő fuvarozás. A Ford Transit billenőplatós változatának előnye, hogy szűk helyeken, például városi környezetben könnyen szállítható vele ömlesztett áru, amit aztán a rendeltetési helyre érve egyszerűen le lehet borítani.

A Ford Solymárnál lehetősége nyílik speciális szállítási igényeinek megfelelő járművet gyártatni úgynevezett “önjáró alvázra” épített kivitelek segítségével.

Önjáró alváz

Kollégáink segítik Önt kiválasztani a megfelelő önjáró alvázat, mely a Ford Transit V363 esetén lehet szimpla, vagy duplakabinos. Szimpla kabin esetén kétszemélyes, vagy háromszemélyes változat közül választhatunk, ahol a kétszemélyes kivitel kényelmesebb üléseket biztosít, így akár hosszabb távon, vagy egész napos használat mellett sem fárad el a sofőr és utasa. Dupla kabin esetén az első üléssor megegyezik a szimpla kabinoséval, míg a második sorban 4 személy szállítására nyílik lehetőség, ahova hátsó ajtókon lehet beszállni. Így összesen a rakományon túl 6, vagy 7 személy szállítását teszi lehetővé a dupla kabinos változat.

Szimpla fülkés

Dupla fülkés

Az alváz hossza is igazodik a felépítmény méretéhez, vagy fordítva. Lehet L2, L3, L4, vagy L5 ennek megfelelően a hosszmérete. (Akár 5 tonnás autó is kialakítható)

L 2

L 3

L 4

L 5

A súlynak illetve a terhelésnek megfelelően lehet hátul ikerkerekes változatban is rendelni, melynek főleg billenőplatós kivitelnél van jelentőssége.
A praktikum, a kényelem és a dizájn is szinte végtelenül variálható, hogy a Ford Transit V363 ne csak egy eszköz, hanem társ legyen munkájában.

Szimpla kerekes

Ikerkerekes

Felépítmény

A felépítményt hivatalosan Ford szerződött partnerünk a Steel-Truck jármű és felépítménygyártó készíti el. Járműipari mérnökök tervezik meg az egyedi igényeknek megfelelő felépítményt a mindenkori szabályozásoknak megfelelően, így az engedélyeztetéssel sincs probléma ezeknél a járműveknél.

A billenőplatós változat kialakítása mind-mind egyedi kérés, igény alapján történik. A munka elvégzéséhez szükséges méret meghatározása után egy olyan platót terveztetünk, mely biztosan sokáig és megbízhatóan szolgálja majd ki igényeit. Ennél a kivitelnél a lenyíló alumínium ajtók könnyen eltávolíthatók, illetve a rakoncák is egy mozdulattal levehetők. Így egy teljesen sík, nagy méretű felületet kapunk, ezzel is elősegítve a speciális szállítás igényét.

A három irányba billenthető platót a speciális borítási égenyekhez igazítottuk, hogy ezzel az autóval ne kelljen kompromisszumokat kötni a szállított anyagok pontos célbajuttatását illetően.

Design és megjelenés

A Ford Transit V363 billenőplatós teherautó külső megjelenéséről általánosságban elmondható, hogy modern és funkcionalista külsőt mutat, szem előtt tartva a használhatóságot és a praktikumot. A billenőplatós változatok hátsó része lehetővé teszi a plató emelkedését vagy billenését, így megkönnyíti a gyors rakodást. Ez különösen azok számára előnyös, akik gyakran szállítanak és rakodnak nehéz vagy nagy méretű tárgyakat. A Ford Transit V363 billenőplatós teherautó platója három irányba billenthető. A három irányba billenthető plató lehetővé teszii a rakomány kényelmes kezelését különböző szögekből. Ez fokozott rugalmasságot biztosít a rakomány elhelyezése és kirakodása során. Különösen olyan területeken válik fontossá, ahol a tér korlátozott vagy a rakomány különféle formájú és méretű. Billenőplatós teherautókat széles körben alkalmaznak különböző iparágakban és alkalmazásokban a könnyű és hatékony rakodás-kirakodás érdekében. A billenőplatós teherautókat széles körben használják áruszállításra és fuvarozásra. Gyakran alkalmazzák az építőiparban, például homok, kavics, föld vagy más építőanyagok szállítására. A városok és községek közterületeken is használhatnak billenőplatós teherautókat a szemetes vagy hulladékgyűjtő edények ürítésére. A mezőgazdaságban is nagy hasznát veszik termények, állateledel vagy más mezőgazdasági termékek szállítására. A kertészetek és erdészetek is igénybe veszik ezeket a billenőplatós teherautókat, például faanyag, talaj vagy más növények szállítására. Az élelmiszeriparban az alapanyagok, például gabona vagy más mezőgazdasági termékek szállításakor tudják hasznosítani a billenőplatós teherautókat. Az építőiparban elsősorban olyan munkákhoz nyújt nagy segítséget, mint a tereprendezés, a hulladék elszállítása, vagy a bontási munkálatok során a törmelék szállítása. A modern teherautók gyakran LED-es világítástechnológiát alkalmaznak, ezzel is hangsúlyozva a stílusos és modern megjelenést. A billenőplató könnyű alumíniumból készül, ami csökkentheti a teherautó összsúlyát. Ez a könnyedség hatékonyabb üzemanyag-fogyasztást eredményezhet és növelheti a jármű teljesítményét. Fontos előny az alumínium kiváló korrózióállósága, ellenáll a rozsdásodásnak és a környezeti hatásoknak. Ez hosszabb élettartamot biztosíthat a platónak és csökkentheti a karbantartási költségeket. Nem utolsó sorban az alumínium elegáns és modern megjelenést kölcsönözhet a teherautónak. A Ford Transit V363 billenőplatós teherautót távirányirányítós vezérlővel készítik. Ez kényelmet és rugalmasságot biztosít a vezetőnek vagy az operátornak a rakomány rakodásakor és fontos szempont, hogy minimalizálható a baleseti kockázat is.

Motor és teljesítmény

A Ford Transit V363 kínálatában olyan motorok találhatók, melyeknél a modern teljesítmény és üzemanyag-hatékonyság elérését célozzák meg, kielégítve ezzel a vevők igényeit. Az önjáró alváz kizárólag 2.0 literes dízelmotorral érhető el. Általában elmondható, hogy ezek a dízelmotorok kiemelkednek gazdaságos üzemanyag-fogyasztásukkal és teljesítményükkel. A motorteljesítmény 130 és 185 lóerő között változik (akár 415 Nm nyomatékkal) a különböző modellek között. A Ford a Transit modellekben az "EcoBlue" technológiát alkalmazza, amely a modern dízelmotorok hatékonyságára és környezetbarát működésére összpontosít.

A tengelykapcsoló lehet kézi vagy 6, illetve 10 fokozatú automata, attól függően, hogy a jármű milyen felhasználásra kerül. Az önjáró alváz választása is befolyásolja ezt. Az autó lehet első, hátsó vagy akár összkerék meghajtású (AWD). Hátsó meghajtás esetén lehet szimpla vagy ikerkerekes, míg a négykerék hajtású változat kizárólag 6 fokozatú kézi váltóval rendelhető. A billenőplatós verziónál a billentés során a hátsó tengelyre nehezedő extra súly miatt ikerkerekes alvázra építjük a platót.

Belső tér

A Ford Transit V363 billenőplatós teherautó Trend felszereltséggel vásárolható, aminek tervezésekor a kényelem és a funkcionalitás voltak a legfontosabb szempontok. A vezetőfülke kényelmes kialakítású, ergonomikusan elrendezett műszeregységekkel, amelyek lehetővé teszik a könnyű és kényelmes vezetést. A modern elektromos szervokormány, műszerfal és infotainment rendszer a vezetési élményt garantálják. Az ülések kényelmesek és állíthatók, hogy a vezető és az utasok is optimális pozícióban utazhatnak. Az első sorban választható, hogy 2, vagy 3 személy utazzon. A duplakabinos változat lehet 6, vagy 7 személyes. A duplakabinos elrendezés hasznos lehet olyan munkaterületeken, ahol az emberek és az áruk egyidejű szállítása szükséges, például építkezéseken. Egyéb opcionális kényelmi funkciók, mint például a fűtött ülések, tovább növelhetik a kényelmet. A Ford Transit V363 esetében modern infotainment rendszer áll rendelkezésre, amely tartalmaz navigációt, Bluetooth kapcsolatot, USB-portokat és más szórakoztató lehetőségeket. A belső tér kialakítása a rakodóteret is magában foglalja. A billenőplatós változatoknál az elrendezés célja lehet a könnyű hozzáférés és a hatékony rakodás. Az esetleges éjszakai vagy gyenge fényviszonyok közötti munka során nagy segítséget jelent a rakománytérvilágítás, ezt a hatékony világítási rendszerek biztosítják.

Biztonság

A Ford Transit V363 billenőplatós teherautó, mint más hasonló járművek, számos biztonsági funkcióval és tervezési elemmel rendelkezik annak érdekében, hogy maximalizálja az utasok biztonságát. A Ford járműveit a legújabb technológiai fejlesztésekkel és biztonsági funkciókkal szereli. A gyalogosfelismerővel együttműködő ütközésvédelmi rendszerek, például az ütközésérzékelő és az automatikus vészfékrendszer segíthetnek a balesetek elkerülésében, vagy csökkentésében. A Ford Transit V363 bizonyos modelljei rendelkezhetnek vezetéstámogató rendszerekkel, ilyen például a sávtartó asszisztens, vagy az Adaptív sebességtartó automatika, amely nem csak a hosszú autóutakat teszi kevésbé fárasztóvá, de az üzemanyag gazdaságosabb felhasználásához is hozzájárul. A Választható vezetési üzemmódokkal - Normál, Nedves, Sár/Földút, Vontatás/Szállítás és az új EcoMode - beállíthatja, hogy a Transit miképpen viselkedjen a különböző útviszonyok között. Az utasok védelme érdekében többpontos légzsákokat használhatnak a járműben. A hatékony világítási rendszerek, beleértve a LED-es fényszórókat és hátsó lámpákat, növelhetik az észlelhetőséget és a láthatóságot. A jármű szilárd karosszériája és szerkezete a karambolbiztonságot szavatolja.
A Kanyarodás-szabályozó (eDCC) érzékeli, amikor a vezető túl gyorsan vesz be egy kanyart, ezért gyorsan csökkenti a motor nyomatékát - szabályozza az egyes kerekekre jutó fékerőt - elősegítve a jármű biztonságos irányíthatóságát.
Az Éberségfigyelő rendszer folyamatosan figyeli a vezető viselkedését, és felismeri a fáradtság miatt a vezetésében bekövetkező változásokat. Ha a rendszer azt érzékeli, hogy a vezető már kevésbé éber, egy figyelmeztető jelzés villan fel a kijelzőn, pihenést javasolva. Amennyiben a vezető ébersége tovább csökken, az ismétlődő figyelmeztetéshez hangjelzés is társul.
A Visszagurulásgátló lejtőn történő elinduláskor átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előregurulást. A rendszer működésének alapja, hogy 2-3 másodpercig automatikusan fenntartja a féknyomást.
A Táblafelismerő rendszerrel összehangolt Rossz irányra figyelmeztető rendszer jól látható és hallható jelzésekkel riasztja a vezetőt, ha a jármű egy behajtást tiltó tábla mellett halad el, vagy a kötelező haladási iránnyal szemben közlekedik.
Az Oldalszél stabilizáló erős széllökésekkel tűzdelt szélben segít a vezetőnek a sávjában tartani a gépkocsit. Ehhez az Elektronikus menetstabilizáló rendszert használja, mely érzékeli, ha a gépkocsi keresztszélbe kerül.
Az Esőérzékelős ablaktörlő abban a pillanatban működésbe lép, hogy nedvességet érzékel a szélvédőn, és az eső intenzitásának megfelelő sebességen működik. Több érzékenységi fokozat közül választva határozható meg az is, milyen összegyűlt csapadékmennyiségre induljon az ablaktörlés.
Gyors jégtelenítés a Quickclear technológiával. Ennek az intelligens funkciónak a segítségével pillanatok alatt jégtelenítheti a szélvédőt a fagyos reggeleken. Az ultravékony fűtőszálak egyetlen gombnyomásra azonnal felhevülnek, jégtelenítik, köd- és páramentesítik a szélvédőt, így segítve az ablaktörlők kiolvasztását is

Technológia

Az új Ford Transit Alváz mostantól FordPass Connect modemmel** is választható. Ez az innovatív kommunikációs rendszer olyan hasznos szolgáltatásokat kínál, mint a 10 eszközt is kiszolgáló 4G LTE WiFi***, ami lehetővé teszi, hogy utasai menet közben is csatlakozhassanak az internetre, vagy a SYNC 3 navigációs rendszerébe továbbított1 valós idejű forgalmi adatok, melyeknek köszönhetően utasaival időben érkezhet a megadott úti célra. Sőt, a rendszer segítségével a jármű műszaki állapotát is ellenőrizheti és időben felkészülhet a szükséges javításokra. (A FordPass Connect jelenleg Magyarországon nem elérhető.)
A fejlett audio- és kommunikációs rendszerek számos olyan szórakoztató és informatív felszereltséget kínálnak, mint például a rádió, CD lejátszó, USB csatlakozó, prémium hangszórók és a Hangvezérléssel elérhető SYNC rendszer. (A Hangvezérlés magyar nyelven jelenleg nem elérhető.)
A Ford SYNC 3 a legfejlettebb SYNC rendszer. Gyorsabb és egyszerűbb használni, ráadásul még több funkcióval láttuk el, és már hangparancsokkal is vezérelhető. Az új kezelőfelület nagyobb gombokat tartalmaz, így még könnyebben irányítható, a színes érintőképernyő pedig az okostelefonoknál és tableteknél már megszokott mozdulatokat is képes kezelni. Az AppLink mellett a Ford SYNC 3 már csatlakozni tud az Apple CarPlay-hez és az Android Auto-hoz is.
A nem kívánt káresemények elkerülése érdekében az Elektromosan állítható, behajtható külső visszapillantó tükrök parkoláskor automatikusan behajtódnak, így védve a stílusosan kialakított irányjelzőket is.

Speciális kivitel

A Ford kínál még egy különleges kivitelt, mely hátfal nélkül, alacsony alvázzal érkezik. Azt a modellt kifejezetten olyan speciális igényekhez készítik, mint például a lakóautók, vagy a mentőautók, ahol a vezetőfülke összekapcsolható a hátsó térrel, illetve ahol fontos szempont az alacsonyra épített padló.

Alacsony alváz

Nyitott hátfal

Következő cikkünkben a Ford Transit VAN áruszállító változatát mutatjuk be.

Ford Solymár

2083 Solymár, Sport utca 23.
Telefon: +36 26 560 910
+36 26 560 920
+36 20 934 5345
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

FordStore Solymár-M3

1152 Budapest, Városkapu utca 11.
Telefon: +36 1 265 5154
+36 1 265 5155
+36 1 265 5156
+36 20 417 2787
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 07:00-17:00
Szerda 07:00-19:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

Ford Solymár-Esztergom

2500 Esztergom, Visegrádi út 11.
Telefon: +36 33 509 400
+36 20 444 1440
+36 20 318 5665
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ FELTÉTELEK FORD MAGYARORSZÁG Solymár-Szalay Kft. 2020 © Minden jog fenntartva