Ford Transit Minibus

A Transit sorozat tagja a Ford Transit Minibus is, amelyet kifejezetten kisebb csoportok, intézmények, vagy cégek utas szállítására terveztek. Azok számára, kiknek szükségük van egy megbízható, tágas és sokoldalú járműre személyszállítási vagy áruszállítási célokra, a Ford Transit Minibus remek választás lehet. A különböző méretek és konfigurációk lehetővé teszik, hogy az ügyfelek megtalálják az igényeiknek legmegfelelőbb modelleket. A Ford Transit Minibus ideális választás lehet olyan cégeknek, amelyek személyszállítási szolgáltatásokat kínálnak, például repülőtéri transzferek, városi túrák vagy csoportos kirándulások szervezése céljából. Az iskolák és oktatási intézmények is használnak minibuszokat diákjaik és tanáraik szállítására iskolai kirándulásokhoz, sporteseményekhez vagy más rendezvényekhez. De a közösségi szervezetek, egyesületek vagy vallási csoportok is minibuszokban szállítják tagjaikat gyűlésekre, eseményekre, összejövetelekre.

Dizájn és megjelenés

A Ford Transit Minibus vonzó megjelenésű, de ugyanakkor funkcionális és hatékony jármű, amely megfelel a személyszállítási igényeknek. Ezek a járművek általában robosztus külsővel rendelkeznek, ami erőt és strapabírást sugall. Ugyanakkor a Transit Minibus designja mégis modern és vonzó. Az orr kialakítása meghatározó, jellegzetes formatervezést mutat, amit számos a Ford Transit családba tartozó autóról ismerhetünk. Az autót áramvonalas formával tervezték, ami az üzemanyag-hatékonyságot és a vezetési stabilitást hivatott javítani. Az utasteret nagy üvegfelületekkel készítik, így a belső tér tágas és világos, valamint biztosítja a kilátást a vezetőnek és az utasoknak egyaránt. Méreteit tekintve a Transit Minibus arányos megjelenéssel rendelkezik, a jármű összhangban van a szállítási igényekkel és a városi környezettel. A külső tervezésekor figyelembe veszik a praktikus részleteket is, például a bejáratok és a tárolóhelyek elhelyezését, így érik el, hogy az autó a lehető legkényelmesebb az utasok és a vezető számára.

Egyre több kényelmi és praktikus funkció jelenik meg a mai modern járművekben. Ebben a Ford Transit Minibus is követi a trendeket. Az utasok és a sofőr kényelmét szolgálja például a gombnyomásra nyíló oldalajtó, melyet a gépkocsi vezető irányít. Az önműködően előbújó lépcsö. A gyermekek biztonságos utazását biztosító szűkíthető biztonsági öv, az ISOFIX ülés. A pohár és italos palack tartók, az USB töltők. Kartámasz, dönthető utasülések.

Amennyiben a maximális ülőhely kapacitásra nincs szükség, azonban jelentős mennyiségű csomagot kell még szállítani, a hátsó ülések kiszedésével megnövelhető a Minibus raktere.

Motor és teljesítmény

A Ford Transit Minibus 165 lóerős (405 Nm) 2.0 literes dízelmotorral szolgálja az utasokat, mely 6 fokozatú kézi, vagy 10 fokozatú automata váltóval rendelhető. A Ford Transit Minibus a V363-ban bevált dízelüzemű motor kapta, mely nagyobb nyomatékot és üzemanyag-hatékonyságot kínál. A Ford Transit Minibus megfelelő teljesítményt és nyomatékot nyújt a szállítási igények kielégítéséhez. Az egyes modellek teljesítménye változhat a motor specifikációjától és a jármű méretétől függően. A jövőben minden bizonnyal megjelennek majd olyan környezetbarát technológiák, mint például kisebb kibocsátású motorok vagy hibrid hajtásláncok, amelyek segítenek csökkenteni a károsanyag-kibocsátást és a fogyasztást. A Ford Transit Minibus olyan tervezési és motoros jellemzőkkel rendelkezik, amely megfelel a legtöbb ügyfél által támasztott elvárásnak a teljesítmény és a megbízhatóság terén.

Belső tér

A Ford Transit Minibus kényelmes utasteret, valamint megfelelő tárolókapacitást kínál a csomagok vagy felszerelések számára. Többféle konfigurációban kapható, így az ügyfelek kiválaszthatják az igényeiknek legmegfelelőbb modellt. Alapvetően 17 illetve 18 személyes változat kapható, melyek között a Ford Solymárnál négy féle felszereltség közül választhatunk. Ezek a Business+, a Travel, a Travel+ és a Concerto változat. Az utóbbi egy egyedi a Ford Solymár által kifejlesztett felszereltségi szint, mely a Travel+ alapjaira épül és kiegészíti azt egy világszínvonalú zenei és hangzásbeli extrával, ahogyan azt a neve “Concerto” is fémjelzi. Ezt a változatot olyan ügyfeleinknek ajánljuk akik “zenében utaznak”. Egy olyan tökéletes szinte koncert termi hangzást biztosít ez a változat, mellyel garantált a jó hangulatú, kényelmes utazás.

Az utasteret praktikusan alakítják ki, hogy könnyen beléphessenek és kiszállhassanak az utasok, valamint, hogy a járművezető könnyen hozzáférhessen az összes vezérlőhöz és műszerhez. A belső tér tágas és kényelmes, hogy az utasok kényelmesen elférjenek benne. Az ülések elrendezése lehetővé teszi az utasok számának és a csomagoknak megfelelő optimális elhelyezést. Az ergonomikus ülések még hosszabb utazások során is kényelmet biztosítanak az utasoknak. Az autó belső terében elegendő fejtér van, hogy az utasok kényelmesen tudjanak ülni, anélkül, hogy zsúfoltan éreznék magukat. A Minibus számos tárolóhellyel büszkélkedhet az utasok személyes tárgyainak vagy csomagjainak elhelyezésére. A legújabb modellek az utasok szórakoztatását és kényelmét szolgáló kényelmi funkciókkal rendelkeznek, mint például klímavezérléssel, multimédiás rendszerekkel és USB-töltőkkel.

Biztonság

A biztonság mindig kiemelt szempont a Ford által gyártott járművek tervezése során. A Ford Transit Minibus is jó biztonsági jellemzőkkel rendelkeznek, amelyek megfelelnek a személyszállító járművekre vonatkozó szabványoknak. A járművekbe légzsákokat és biztonsági öveket szereltek be, hogy baleset esetén megvédjék az utasokat. Az ülések és az utastér kialakítása is fontos szempont, így érhető el a lehető legkevesebb sérülés egy esetleges baleset bekövetkezésekor. A Transit Minibus modern aktív biztonsági funkciókkal is rendelkezik, például antilock fékekkel (ABS), elektronikus menetstabilizáló rendszerrel (ESC) és gyalogosvédelmi rendszerekkel, hogy megelőzzék vagy csökkentsék a balesetek kockázatát. A legújabb modellek gyakran rendelkeznek vezetést segítő rendszerekkel, mint például sávtartó asszisztenssel, vészfékasszisztenssel vagy holttér figyelő rendszerrel, hogy tovább javítsák a vezetés biztonságát. A vállalati flottamenedzsment rendszerekhez hasonlóan a Ford Transit Minibuszokba is beépíthetők olyan rendszerek, amelyek segítenek a vezetőknek a vezetési teljesítményük figyelemmel kísérésében és javításában, ezáltal hozzájárulva a biztonságosabb vezetéshez. Már az autó tervezésekor figyelnek arra, hogy a Minibus olyan építési jellemzőkkel rendelkezzenek, amelyek javítják a jármű szerkezetbeli szilárdságát és ellenállóképességét balesetek során. Ezek ellenére a biztonságos használat és a felelősségteljes vezetési szokások elengedhetetlenek a balesetek megelőzése érdekében.

Ford Solymár

2083 Solymár, Sport utca 23.
Telefon: +36 26 560 910
+36 26 560 920
+36 20 934 5345
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

FordStore Solymár-M3

1152 Budapest, Városkapu utca 11.
Telefon: +36 1 265 5154
+36 1 265 5155
+36 1 265 5156
+36 20 417 2787
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 07:00-17:00
Szerda 07:00-19:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

Ford Solymár-Esztergom

2500 Esztergom, Visegrádi út 11.
Telefon: +36 33 509 400
+36 20 444 1440
+36 20 318 5665
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ FELTÉTELEK FORD MAGYARORSZÁG Solymár-Szalay Kft. 2020 © Minden jog fenntartva