Ford Ranger VARIA

A Ford Ranger VARIA - ahogy játékos nevéből is kihallható - a Ford Ranger terepjáró alvázára épülő közepes méretű teherautó. Masszív és erőteljes külsőt mutat, amelyre jellemző a robosztus formatervezés és a szinte bármilyen terepen történő munkavégzés. A Ranger ismert strapabíró kialakításáról és off-road képességeiről. Ez alól az XL felszereltségű VARIA modell sem kivétel. A Ford Ranger XL felszereltségét a munka és a kaland iránt érdeklődőknek ajánlják, akik értékelik az erős és megbízható teherautókat, de nem feltétlenül igénylik a luxus vagy a legfejlett technológiai funkciókat. Ettől függetlenül a jármű jól felszerelt, modern technikai és technológiai megoldásokkal lepi meg használóját. Magas színvonalú a belbecs és az egyedi felépítményt a legprofibb szakemberek tervezték, hogy a sorozatgyártott társainak gyermekbetegségeit magas minőséggel és technikai megoldásokkal váltsák ki.

A Ford Ranger VARIA csak és kizárólag a Ford Solymár kínálatában található meg. Ahogy azt az imént felvázoltuk az alapja a Ford Ranger jól bevált és igazán kiforrot XL felszereltségű változata. Ami igazán “nagyot szól” azok az egyedileg fejlesztett és gyártott felépítmények VARIÁLHATÓSÁGÁBAN rejlik.

Dizájn és megjelenés

A Ford Ranger masszív és erőteljes megjelenésű, jellegzetes pickup kialakítású ízig-vérig terepjáró. A markáns hűtőrács, az erős lökhárítók és az ívelt vonalak kiemelik a megjelenés robosztusságát. Az XL változat nagy hasmagassággal rendelkezik, ami lehetővé teszi az off-road körülményekhez való alkalmazkodást és a nehezebb terepen való közlekedést. Az XL felszereltségű Ranger kialakítása egyszerűbb, kevesebb díszítőelemet tartalmaz. Ez az egyszerűség a gyakorlati és funkcionális megközelítést tükrözi, ami fontos szempont lehet azoknak, akik elsősorban munkára használják az autót. A VARIA megálmodója éppen ezt célozta meg. Létrehozni egy olyan gépet, ami kifejezetten egy bizonyos munkaterülethez igazítható. A Ranger XL olyan praktikus megoldásokkal rendelkezik, mint például tartós anyagok használata a belső térben és az erős munkafelületek a teherterületen, ami ideális teherautóvá teszi a mindennapos kemény munkához és tevékenységekhez.

A VARIA tervezése, gyártása, prototípusai már több éve komoly mérnöki múlttal rendelkezik, tervezőprogramban (CAD), CNC technológiával készül (minden egyedi darabja), így minden egyes alkatrésze pótolható és pontosan, hajszálra ugyanolyan, mint egy sorozatgyártott autó esetén. A Ford Solymárnál minden beszerezhető hozzá egy esetleges káresemény miatti sérülés esetén. Tehát nem egy fémipari szakmunkás heftölgette össze, hanem megtervezett és bármikor gyártható alkatrészekből és elemekből áll. Nem kell attól tartani, mint általában az egyedi dolgoknál, hogy ha bármi kell hozzá, akkor az nem, vagy nem ugyanolyan szerezhető be! Ez igen fontos szempont! Valamint a felépítményes járműveknél előforduló hibákat is újragondolták a VARIA esetén és minden egyes darab csavarozott, így cserélhető. Különös figyelmet fordítottak az anyaghasználatra, a korrózióvédelemre, mely fontos hiányosság a hasonló járműveknél!

A VARIA azt is jelenti, hogy az autó variálható. Sok már létező kiegészítő és opció kérhető bele, de egyéni igényeket is legyártanak.

  A fix platós változat plató mérete 1800x2400mm. Oldalfala 350mm magas, anyaga alumínium. Minden oldalfala lenyitható, a hátsó rakoncák kivehetők. Ez azért fontos, mert így túlméretes rakomány is szállítható vele. Közúton ez nem opció, de forgalomtól elzárt területen - ahol ezeket a célgépeket használják - jól jöhet. Az oldalfalon kampós rögzítéshez kialakított felület található, illetve belső rögzítőfülek.

  Opcionális kiegészítők még: fellépő, kézmosó, szerszámos láda, rámpa, csörlő (elöl, hátul), munkalámpa, futómű emelés, terepgumi, önrakodó (daru).
  Egyéb egyedi kérés megtervezése, gyártása akár utólag is

  Elérhető modellek még:
  - Billenőplatós
  - Emelőkosaras
  - Szervizautó (dobozos felépítmény)
  - Egyedi megoldások

  Motor és teljesítmény

  A Ranger fülkés alváz 170 lóerős 2.0 literes EcoBlue dízelmotorjának maximális forgatónyomatéka 420 Nm, így a nagy terhelés sem jelenthet gondot. A sebességváltó hatfokozatú, kézi kapcsolású.

  Egyszerűen, a középkonzolról kapcsolható az összkerékhajtás, melyet a vezető menet közben is átválthat. A felező segítségével a meredek emelkedők és a mély sár sem akadály. Akik még többre vágynak, elektromos hátsó differenciálzárat és különleges, terepmintás abroncsokat is rendelhetnek.

  Belső tér

  A Ford Ranger XL belső tere praktikus és kényelmes környezetet kínál a mindennapi használatra, megfelelő funkcionalitással és tartóssággal a munka és az utazás során. Az autó belső terét egyszerűbb stílusban alakították ki, amely hangsúlyt fektet a tartósságra és a gyakorlati használhatóságra. Az anyagok tartósak és könnyen tisztíthatók, hogy ellenálljanak a kemény munka során felmerülő igénybevételeknek. Az XL változatban kevesebb extra luxusfunkció található, de az alapvető kényelmi funkciók, mint például a légkondicionáló az elektromos ablakemelők a nagy méretű infotainment rendszer, a CarPlay, rendelkezésre állnak. Az ergonómia fontos szempont lehet, hogy a vezető és az utasok kényelmesen érezzék magukat a hosszabb utakon is. A Ranger tágas kabinja az utasok kényelmét szolgálja. Az autó belsejében praktikus tárolóhelyeket és kiegészítőket találunk, így könnyen elhelyezhetjük személyes, vagy a munkavégzéshez szükséges tárgyainkat. Az XL modellben könnyen kezelhető műszaki berendezések találhatók, mint például az alapvető hangrendszer és az intuitív vezérlők, ezektől kézenfekvővé válik az autó használa.

  Biztonság

  A Ford Ranger jó biztonsági értékelésekkel rendelkezik, sőt az egyik vezető helyen lévő modell a teherautók biztonsága terén. A Ranger számos passzív biztonsági funkcióval rendelkezik, mint például az ütközésre aktivált légzsákok, oldalsó légzsákok, valamint a fejtámaszok és a biztonsági övek. Ezen funkciók segítségével minimalizálni lehet a sérüléseket egy baleset esetén. Az aktív biztonsági funkciók közé tartozhatnak az elektronikus stabilitás- és vontatókontroll rendszerek, az elektromos fékerő-elosztó (EBD) és az anti-lock fékrendszer (ABS), amelyek segítenek megelőzni az ellenőrizetlen manővereket és a fékezés során elvesztett irányítást. A legújabb Ranger modelleket fejlett vezetéstámogató rendszerekkel szerelték fel, mint például az adaptív sebességtartó automatika, sávelhagyás-jelző rendszer, vészfékasszisztens és parkolósegéd, amelyek tovább növelik a vezetés biztonságát és kényelmét.

  Ford Solymár

  2083 Solymár, Sport utca 23.
  Telefon: +36 26 560 910
  +36 26 560 920
  +36 20 934 5345
  Nyitvatartás
  Hétfő-Péntek 06:45-17:00
  Szombat Zárva
  Vasárnap Zárva

  FordStore Solymár-M3

  1152 Budapest, Városkapu utca 11.
  Telefon: +36 1 265 5154
  +36 1 265 5155
  +36 1 265 5156
  +36 20 417 2787
  Nyitvatartás
  Hétfő-Péntek 07:00-17:00
  Szerda 07:00-19:00
  Szombat Zárva
  Vasárnap Zárva

  Ford Solymár-Esztergom

  2500 Esztergom, Visegrádi út 11.
  Telefon: +36 33 509 400
  +36 20 444 1440
  +36 20 318 5665
  Nyitvatartás
  Hétfő-Péntek 06:45-17:00
  Szombat Zárva
  Vasárnap Zárva

  ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ FELTÉTELEK FORD MAGYARORSZÁG Solymár-Szalay Kft. 2020 © Minden jog fenntartva