A Ford különleges modellváltozatok bevezetésével ünnepli a legendás Mustang 60. évfordulóját

Magyarországon a 7. generációs Mustang előértékesítése február 1-től indult, az 5.0 literes V8-as motorral szerelt GT és Dark Horse modellekkel, az érdeklődő vásárlók a hazai Ford Store szalonokban már megtekinthetik az első autókat.

2024 Gen7 FORD MUSTANG CONVERTIBLE 15

A Mustangot először a New York-i Világkiállításon lehetett megvásárolni 1964. április 17-én. Az új modell már az értékesítés legelső évében autóipari rekordot állított fel, hiszen több mint 418.000 talált belőle gazdára, és a Mustang azóta is lendületesen gyorsít: már több mint 10 éve ez a világ legkelendőbb sportautója. 2

A Mustang gyártása hat évtizede folyik megszakítás nélkül, és a Ford most két új modellváltozattal lép az európai piacra. Az új Mustang California Special verziót először 1968-ban választhatták a vásárlók, és a mostani kivitel ennek a modern újraértelmezése, míg a Mustang Nite Pony Package markáns stíluselemekkel rajzolja át az autó karakterét.

A Ford határozott léptekkel halad az elektromos jövő felé Európában, és ennek első mérföldköve a Mustang-istálló bővítése volt a Mustang Mach-E elektromos SUV-val. 3 Április 30-tól pedig már előrendelhető lesz a márka legelső rally-ihletésű EV-je, a Mustang Mach-E Rally 4 változat is. Sőt a Mustang születésnapi ajándékai közt az ultranagy teljesítményű Mustang GTD 5 is szerepel, amelynek megrendelési feltételeiről a vállalat nyilvánosságra hozta az első részleteket.

A “Mustang Nap” keretében a Ford és a Mustang-rajongók a bolygó összes kontinensén részt vehetnek a Mustang Világvágtán. Hatvan Mustang-nagykövet, valamint újságírók és tartalomkészítők vágnak majd neki ugyanazon a napon Észak-Amerika, Dél-Amerika, Európa, Dél-Afrika, Kína és Ausztrália országútjainak, felidézve a sportkocsi-legenda múlhatatlan népszerűségét.

“Kevés olyan autó van (már ha akad ilyen egyáltalán), amely olyan gazdag múlttal, örökséggel és követőtáborral dicsekedhet, mint a Ford Mustang, olyan pedig még kevesebb létezik, amit már 60 éve megszakítás nélkül gyártanak,” mondta Jon Williams, a Ford Blue Europe vezérigazgatója. “A mai ünnepség és a Mustang-család új modellváltozatai egyaránt a szabadságot és az életörömöt testesítik meg, ami a Mustang sikerének sarokköve immár hat évtizede – egyúttal pedig olyan technológiák inspirációjaként szolgálnak, amelyekkel a Mustang magabiztosan vágtathat a jövő felé.”

Új Mustangok, egyazon szellemiséggel

A Ford ma bemutatta az európai piacon az új Mustang California Special modellt, amely a híres 1968-as speciális kiadás előtt tiszteleg, egyedülálló dizájn-megoldásokkal keltve életre Amerika nyugati partvidékének varázslatos stílusát.

A nyolcféle karosszériaszínben – köztük az Iconic Silver és Vapour Blue árnyalatokban – megrendelhető California Special látványos oldalsó csíkozása a Medium Light Rave Blue, illetve a High és Low Gloss Black színek kombinációjával készül. Mindezt egyedi GT/CS felirat egészíti ki, amely halványabb megvilágításnál szinte észrevehetetlen, de a napfényben látványosan megjelenik. A fényszórókat fekete keret öleli körül, a 19 colos könnyűfém keréktárcsák csiszolt felületét pedig Rave Blue tónusú minta díszíti, és mindezt GT/CS embléma egészíti ki a hűtőrácson, illetve GT embléma a csomagtérajtón – mindkettő ugyanolyan árnyalatra fényezve.

A California Special tematikája az utastérben is visszaköszön: a Navy Pier színű kárpitokon, az Ebony Black bőrüléseken, valamint a műszerfal, az ajtóburkolatok, a kormánykerék és a középkonzol exkluzív, kétszínű Raptor Blue és Metal Grey árnyalatú varrásain. A Mustang California Special mától előrendelhető a Mustang GT kabrió változathoz, hatfokozatú manuális vagy tízfokozatú automata sebességváltóval, amelyek az 5,0 literes V8-as motorblokkhoz csatlakoznak.

Ugyancsak a Mustang GT kupé és kabrió 5,0 literes V8-as (manuális és automata váltós) kivitelhez rendelhető az új Nite Pony Package kivitel, amelynek látványvilágát sötét kontúrok varázsolják még hangsúlyosabbá. A csomag Ebony Black színre fényezett könnyűfém keréktárcsákat, fekete tetőt, külső tükörburkolatokat és fényszórókereteket tartalmaz, valamint elöl és hátul fekete póni-logókat – szemernyi kétséget sem hagyva afelől, hogy ez nem egy átlagos autó.

Rajtra készen aszfalton és földúton

Az európai vásárlók április 30-tól már megrendelhetik a Mustang Mach-E Rally modellt, amellyel már akár a földutakon is átélhetik a Mustangból áradó szabadságérzetet és örömöt.

2024FordMustangMach E Rally 05

A Mustang Mach-E Rally arra született, hogy rabul ejtse az emberek tekintetét – akár aszfalton, akár egy földúton száguld. Erre szolgálnak az autó látványos és praktikus megoldásai, például a kettős versenycsíkozás, az egyedi orrkialakítás, a drámai hatású hátsó légterelő és a 19 colos, csillogó fehérre fényezett könnyűfém keréktárcsák, amelyek már ismerősek lehetnek a Ford rallyautók hosszú sikertörténetéből.

A kétmotoros, összkerékhajtású elektromos hajtáslánc 950 Nm forgatónyomatékot és 486 LE teljesítményt kínál, a speciális hangolású futómű pedig 20 milliméterrel magasabb a Mustang Mach‑E GT felfüggesztésénél, ami nagyobb szabad magasságot biztosít a földutakon.

A Ford azt is megerősítette ma, hogy Európába is megérkezik minden idők legvagányabb és legfejlettebb Mustangja, a Mustang GTD.

2024Mustang GTD on Track 4

A közúton is vezethető, ultranagy teljesítményű autóban olyan élvonalbeli technológiák működnek, mint az aktív aerodinamika és a félaktív felfüggesztés. A Mustang GTD szigorúan limitált példányszámban lesz megvásárolható.

A június 15-16-án megrendezett Le Mans 24 órás futam látogatói nemcsak a Mustang GT3 erőpróbáját élvezhetik a versenypályán, hanem a Mustang GTD-t is élőben megcsodálhatják majd. Az európai rajongók várhatóan idén nyáron regisztrálhatnak a Mustang GTD megvásárlására; erről a vállalat hamarosan további részleteket oszt majd meg.

A legenda 60 éve

1964 óta hét modellgeneráció készült a Mustangból, és több mint 10 millió talált belőle gazdára. Az ikonikus sportkocsi több ezerszer tűnt már fel filmekben, TV-műsorokban, zenei klipekben és videojátékokban, és ez a legtöbb lájkot begyűjtő autó a Facebookon.

A Mustang emellett rengeteg emlékezetes motorsport-rekordot is felállított: már forgalmazásának első évében megszerezte első győzelmét a Tour de France Automobile futamon, és azóta is számos diadalt aratott a versenypályákon, a gyorsulási versenyeken és a rallybajnokságokon.

A Mustang versenyszelleme ma is töretlen: gondoljunk csak a Mustang Dark Horse Spec R változatra, a GT4-re és a Mustang GT3-ra, amelyekkel a Ford idén újra pályára lép a Le Mans 24 órás futamon.

1 A Mustang 5.0 V8 modellváltozat CO2-kibocsátása 274-282 g/km, üzemanyag-fogyasztása pedig 12,0-12,4 l/100 km (WLTP). A CO2-kibocsátás és az üzemanyag-fogyasztás adatai az egyes piacokon forgalmazott modellváltozatok esetében eltérők lehetnek.

A hivatalos üzemanyag/energiafogyasztási, CO₂-kibocsátási és az elektromos üzemmódban megtehető hatótávolság WLTP mérés szerinti adatait az Európai Unió 715/2007/EC számú szabványa által előírt technikai kívánalmak és műszaki adatok alapján, illetve a legfrissebb 2017/1151 EU direktíva alapján regisztrálták. Az alkalmazott, szabványos tesztelési eljárások lehetővé teszik a különböző járműfajták és gyártmányok összehasonlítását.

2 Az S&P Global Mobility elmúlt 10 évet felölelő globális újautó-regisztrációs adatai alapján, amelyeket kormányzati és egyéb forrásokból állítottak össze, és több mint 80 országban rögzítik a forgalomba helyezett új gépjárművek 95 százalékát. Az S&P Global Mobility definíciója szerint sportkocsinak számítanak a kétajtós kupé és kabrió modellek.

3 A Ford Mustang Mach-E RWD Extended Range változatának elektromos hatótávolsága eléri a 600 kilométert. A becsült hatótávolság kiszámítása a WLTP vezetési ciklus szabványai szerint történt. Az adatok az összehasonlíthatóságot szolgálják, és kizárólag olyan járművekkel vethetők össze, amelyeket ugyanilyen műszaki eljárásokkal teszteltek. A tényleges hatótávolságot olyan tényezők is befolyásolhatják, mint a külső hőmérséklet, a vezetési stílus, az út jellege, a jármű állapota, a lítiumion akkumulátor kora és állapota.

4 Teljesen feltöltött akkumulátorral a Mustang Mach-E Rally elektromos hatótávolsága eléri az 510 kilométert. A becsült hatótávolság kiszámítása a WLTP vezetési ciklus szabványai szerint történt. Az adatok az összehasonlíthatóságot szolgálják, és kizárólag olyan járművekkel vethetők össze, amelyeket ugyanilyen műszaki eljárásokkal teszteltek. A tényleges hatótávolságot olyan tényezők is befolyásolhatják, mint a külső hőmérséklet, a vezetési stílus, az út jellege, a jármű állapota, a lítiumion akkumulátor kora és állapota

5 A hatótávolság, az üzemanyag-fogyasztási és a CO₂-kibocsátási hivatalos, homologizált adatait a forgalmazás kezdetéhez közelebbi időpontban teszi közzé a Ford. A WLTP vezetési ciklus szerinti számítások alapján.

6 Az elektromotorok és az akkumulátor csúcsteljesítménye alapján számított érték. Az egyénei értékek ettől eltérhetnek.

7 A teljesítmény és a forgatónyomaték egymástól független értékek, és csúcsértékük nem egyidőben jelentkezik.

Ford Solymár

2083 Solymár, Sport utca 23.
Telefon: +36 26 560 910
+36 26 560 920
+36 20 934 5345
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

FordStore Solymár-M3

1152 Budapest, Városkapu utca 11.
Telefon: +36 1 265 5154
+36 1 265 5155
+36 1 265 5156
+36 20 417 2787
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 07:00-17:00
Szerda 07:00-19:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

Ford Solymár-Esztergom

2500 Esztergom, Visegrádi út 11.
Telefon: +36 33 509 400
+36 20 444 1440
+36 20 318 5665
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ FELTÉTELEK FORD MAGYARORSZÁG Solymár-Szalay Kft. 2020 © Minden jog fenntartva