FORD EXPLORER PHEV

A Ford Explorer egy rendkívül precízen megtervezett, kiváló vezetési élményt kínáló SUV. Merész, lenyűgöző dizájn. Masszív terepjáró képességek. Fejlett vezetéstámogató technológiák. És persze a kifinomult plug-in hybrid erőátviteli rendszer, ami tökéletes összhangot teremt teljesítmény és hatékonyság között.

További információkért, aktuális, készleten lévő Ford Explorer modelljeinkért kérjük keresse Ujvári Ottó +36 20 422 7579 értékesítő kollégánkat vagy kérjen ajánlatot online és hamarosan felkeressük Önt telefonon vagy emailben:

HELYEZZE MAGÁT KÉNYELEMBE ÉS TEKINTSE MEG FORD HYBRID ÉS AZONBAN BELÜL A FORD EXPLORER PHEV BEMUTATÓNKAT!

Vezetési élmény

Foglaljon helyet a vezetőülésben és fedezze fel a jármű csúcstechnológiát képviselő műszaki megoldásait. Próbálja ki az intelligens Terepvezérlési rendszer beállításait és hangolja járműve teljesítményét a különböző útviszonyokhoz, kezdve a sima, városi utaktól egészen a sziklás, hegyi ösvényekig. Vagy aktiválja az Adaptív sebességtartó automatikát és Auto Start-Stop indítórendszert, és suhanjon gondtalanul a végeláthatatlan autópályákon. Még a hajtást is megválaszthatja útközben: mehet teljesen elektromos-, teljesen benzines üzemmódban, vagy kombinálhatja is a kettőt. Mindezen rendszerek tökéletes együttműködése páratlan vezetési élménnyel ajándékozza meg minden alkalommal, amikor csak elindítja autóját.

Minden terepen otthon érzi magát

Tükörsima városi utcák vagy sziklás off-road terep - bárhol is jár, az Explorer fejlett technológiája tökéletes kontrollt biztosít a vezetéshez. Az ötféle vezetési üzemmód közül választva a jármű menettulajdonságait tökéletesen az útviszonyokhoz és időjárási körülményekhez hangolhatja. A rendszer szükség szerint módosítja a jármű gyorsulását, a kormányzás és a felfüggesztés érzékenységét, változtatja kipörgésgátló és a stabilizátorok beállításait, a Lejtmenet-szabályzás tulajdonságait, hogy minden körülmények között optimális vezetési környezetet biztosítson.

Az Explorer 5 különböző vezetési módot kínál fel: Normál, Sportos, Nedves/Csúszós, Terep, vagy a maximális üzemanyag-hatékonyságot biztosító Eco üzemmód. A rendszer a legfontosabb információkat a 12,3 hüvelykes digitális műszerfalon is megjeleníti, ahol minden üzemmód egyéni színsémát kapott.

Magabiztos, minden körülmények között

A továbbfejlesztett Intelligens összkerékhajtás vezérlőrendszere képes meghatározni, hogy a járműnek mekkora tapadásra, kanyarodási egyensúlyra és reakcióképességre van szüksége nedves, száraz vagy jeges utakon, illetve különböző terepviszonyok között. Amikor az útviszonyok nem indokolják, a hatékonyság növelése érdekében a motor kizárólag az első kerekeket hajtja meg. Ám amint olyan helyre ér a jármű, ahol jól jön az extra teljesítmény, a rendszer automatikusan bekapcsolja a hátsó kerekek hajtását is. Az intelligens vezérlésnek köszönhetően az Explorer nemcsak remekül kezelhető és irányítható, de figyelemre méltóan hatékony is. Az új hátsókerék-hajtásnak köszönhetően az Explorer minden eddiginél nagyobb teljesítményre képes. Amikor a négykerék-hajtásra nincs szükség , a motor kizárólag a hátsó kerekeket hajtja.

Stresszmentes közlekedés a legnagyobb forgalomban is

Az intelligens Adaptív sebességtartó automatikával együttműködő Stop and Go automatika segítségével beállíthatja járműve utazási sebességét és a követési távolságot. Ha a forgalom lassulása miatt az autója már nem képes a megadott tempóval haladni, a rendszer a beállított biztonságos követési távolságot tartva lelassítja, szükség esetén pedig megállítja a járművét. Amint szabaddá válik az út, az automatika ismét a beállított sebességre gyorsítja járművét. A rendszer rendkívül hasznos segítség a gyakori indulásokkal és megállásokkal tarkított városi vezetés során.

Segít a sebességhatár betartásában

A Táblafelismerő rendszer azonosítja az út mentén vagy az út felett kihelyezett, állandó vagy ideiglenes közlekedési táblákat. A sebességkorlátozás vagy előzési tilalom jelzése megjelenik a műszerfalon, és az adott útszakaszhoz igazodva, minden újabb tábla esetén változik a jelzés. Az Intelligens sebességasszisztens segíti a sebesség szabályozását, hogy a vezető az útra koncentrálhasson. Először a Táblafelismerő rendszer kamerája (bekapcsolt állapotban) automatikusan érzékeli az érvényes sebességkorlátozást, majd a rendszer ennek megfelelően szabályozza a jármű maximális sebességét.

Teljes körű figyelem

Az új Ford Explorer 360 fokos kamerája osztott képernyőn mutatja az autó környezetét. A rendszer egyszerre négy különböző kamerát használ, melyek a jármű különböző pontjain találhatók: egy a hűtőrácsban, egy a csomagtérajtóban, és egy-egy a visszapillantó tükrökben. A szoftver a négy kamera képét illeszti össze és mutatja a SYNC 3 képernyőn, így a vezető teljes képet kap az autó környezetéről. Tolatáskor a hátsó kamera képét mutató kijelzőn nem csak azt látjuk, mi van mögöttünk. A rendszer virtuális segédvonalakat is megjelenít, melyeket követve a legszűkebb helyre is könnyedén beparkolhatunk.

Az Explorer leparkol Ön helyett

Forgalmas utcákon, szűk helyeken néha elég trükkös feladat a parkolás. Az Explorer legújabb generációs Aktív ki-/beparkolást segítő automatikája azonban nemcsak a kormánykereket vezérli Ön helyett, de a sebességváltót és a fékeket is. Az intelligens technológiának köszönhetően a parkolás minden eddiginél egyszerűbbé vált. Aktiválás után elég kiválasztania, hogy az út melyik oldalán és milyen helyzetben - párhuzamosan vagy merőlegesen - kíván parkolni, majd egy gombnyomás, és a többit elvégzi Ön helyett a jármű.

Magabiztos indulás emelkedőn is

A Visszagurulásgátló funkció induláskor átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előre gurulást. A rendszer a féknyomás 2-3 másodpercig tartó automatikus fenntartásán alapul, amellyel a vezető addig is uralma alatt tarthatja a járművet, amíg a lábát a fékről a gázpedálra áthelyezi. A rendszer síkos felületen való megálláskor és induláskor is hasznos.

Fokozott irányíthatóság lejtmenetben

A Lejtmenet-szabályzás (HDC) megkönnyíti a meredek, egyenetlen lejtőkön történő leereszkedést. A rendszer automatikusan szabályozza az ereszkedés sebességét, így a vezetőnek nem kell fékeznie, gázt adnia, sőt még a sebességváltót sem kell kezelnie. Nehéz terepen így nyugodtan koncentrálhat a kormányzásra anélkül, hogy aggódnia kellene a hirtelen meglóduló autó miatt.

Tartja a sávot

Az Elektronikus menetstabilizáló és az Oldalszél-stabilizáló az erős széllökések közepette is biztonságos sávtartást tesz lehetővé. Ha a rendszer erős oldalszelet érzékel, a kormányzás támogatásával segíti az úttartást.

Jobb látási viszonyok, mások elvakítása nélkül

Hasznos segítség éjszakai vezetés esetén az Automata fényszóróvezérlés. Szembejövő forgalom esetén a fényszórók automatikusan tompítottra váltanak, megakadályozva, hogy elvakítsa a szembejövőket. A rendszer ezután, a jobb látási viszonyok biztosítása érdekében, automatikusan visszavált országúti fényszóróra.

Többet láthat, mint eddig

A Holttérfigyelő rendszer (BLIS) az Explorer mindkét oldalán radarokkal pásztázza a jármű holtterét. Ha a rendszer egy holttérben haladó járművet észlel, akkor a visszapillantó tükrökben narancssárga fényjelzésekkel hívja fel rá a vezető figyelmét. A Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer a Holttérfigyelő rendszer részeként működik. Ha olyan helyről tolat ki, ahonnan csak korlátozottan láthatja a keresztirányú forgalmat, a rendszer érzékeli a közeledő járműveket és hangjelzést bocsát ki, szükség esetén pedig működésbe hozza a fékeket is.

Modern rendszer a könnyebb sávtartásért

A Sávtartási segítség elülső kamerájával észleli a véletlen sávelhagyást, és finom kormányrásegítéssel tereli vissza a járművet a haladási sávba. Ha a kerék a terelővonalhoz vagy az út széléhez ér, a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer a kormány rezegtetésével és egy vizuális jelzéssel hívja fel erre a vezető figyelmét. A funkció 64 km/h alatt önműködően kikapcsol, és manuálisan is bármikor kiiktatható.

Fejlettebb vészhelyzeti kormányzás

A Vészhelyzeti kormány asszisztens az ütközések megelőzése érdekében segít kikerülni az előttünk álló vagy lassan haladó járműveket. A rendszer radar és kamera segítségével érzékeli az akadályokat és amennyiben úgy ítéli, hogy beavatkozás nélkül az ütközés elkerülhetetlen, megfelelő mértékű kormányrásegítéssel támogatja a kitérő manővert. A rendszer akkor kapcsol be, ha az ütközés csupán fékezéssel már nem előzhető meg, és a vezető elkerülő kormánymozdulatot tesz.

Fáradtságot érzékelő technológia

Az Éberségfigyelő rendszer folyamatosan figyelemmel kíséri a vezető viselkedését és időben felismeri a kimerültség jeleit. Ha a rendszer úgy érzékeli, hogy a vezető már kevésbé éber, a kijelzőn egy figyelmeztető jelzés jelenik meg. Ha a vezető ezt figyelmen kívül hagyja és nem áll meg, a kimerültség további jeleit észlelve a rendszer hangjelzéssel is nyomatékosítja a riasztást.

Minden szem előtt, ami Önnek fontos

Az új Ford Explorer egyedülálló belső terének fókuszpontja a digitális műszerfal. Ez az intelligens, 12,3 hüvelykes, színes LCD-kijelző ún. Free-flowing technológiával készült, ezért a kijelző alakja tökéletesen illeszkedik a belső dizájn ívelt formáihoz. Az információkat nagy felbontásban, intuitív és jól érthető ikonokkal jeleníti meg, melyek színét és elrendezését a kiválasztott üzemmódnak megfelelően módosítja is. Igény szerint beállíthatja, hogy a rendszer milyen információkat jelenítsen meg, beleértve a navigációs figyelmeztetéseket is, továbbá egyéni megjelenítési sémákat is beprogramozhat más sofőrök számára.

Kényelem és praktikum

A digitális műszerfal minden egyes sora. A remekbe szabott bőrülések minden öltése. A különféle anyagok, amiket az utastérben látunk és tapintunk. Az új Explorer gyönyörűen kidolgozott, sokoldalúan alakítható belterének tervezésekor minden apró részletre ügyeltek. És akkor még nem is beszéltünk az egyedi B&O hangrendszerről, a telefonjának vezeték nélküli töltési lehetőségéről és a kifinomult FordPass Connect modemről. Bármikor találhat okot, hogy az Explorert elvigye egy körre.

A SYNC 3 használatához az ujját sem kell mozdítania

A Ford SYNC 3 egy csúcstechnológiás rendszer, melynek segítségével egyszerűen kapcsolódhat mobiltelefonjához, hívásokat intézhet, zenét hallgathat, navigálhat, sőt még a szöveges üzeneteit is felolvastathatja. A beszédhanggal és a színes, 10.1 hüvelykes érintőképernyőn egyszerű mozdulatokkal is vezérelhető SYNC 3 képes kapcsolódni az Apple Car és az Android Auto alkalmazásokhoz, az Applink funkció pedig különböző okostelefonos alkalmazások használatát is lehetővé teszi.

Összeköttetésben a világgal

Az új Ford Explorer beépített FordPass Connect modemmel is érkezik, mely számos innovatív szolgáltatással teszi az utazásokat még kellemesebbé. Ilyen például az akár tíz eszköz kiszolgálására alkalmas, 4G sebességű Wi-Fi vagy a navigációs rendszerbe továbbított Valós idejű forgalmi adatok1. Az okostelefonjára telepített FordPass alkalmazással párosítva további hasznos funkciók válnak elérhetővé. Például távolról is megkeresheti járművét, nyithatja-zárhatja az ajtókat, ellenőrizheti az üzemanyagszintet, a kilométeróraállást, az abroncsnyomást, valamint értesítéseket kaphat az autó műszaki állapotával kapcsolatban. És hogy plug-in hibrid jármű tulajdonosként még kényelmesebb legyen az élete, az okostelefonján is ellenőrizheti az akkumulátorok töltöttségi szintjét és áttekintheti a töltési beállításokat is.

Zene füleinek

Mindegy, hogy milyen stílusért rajong. Kedvenc zenéi megérdemlik, hogy úgy szólaljanak meg, ahogyan azt az alkotók elképzelték. Az autóhoz fejlesztett B&O hangrendszernek köszönhetően az új Ford Explorerben pontosan erre számíthat. A 980 watt teljesítményű, 14 hangszórós, prémium minőségű rendszert kifejezetten az Explorerhez tervezték és hangolták a B&O hangmérnökei. Csak kapcsolja be és élvezze kedvenc előadóinak műsorát a saját koncerttermében.

Mindenre gondoltunk

A Ford Explorer gondoskodik róla, hogy elektronikus eszközei mindig feltöltve és útrakész állapotban legyenek. Próbálja ki a középkonzolba integrált vezeték nélküli töltőpadot, fedezze fel a hatalmas médiatároló rekeszt - nagyszerű példái annak, hogy a letisztult és végletekig átgondolt dizájn hogyan segíti a hatékony helykihasználást és az utasok kényelmét.

Kézhasználat nélküli csomagtérajtó-működtetés

Ez az intelligens rendszer az Explorer be- és kirakodását hivatott maximálisan megkönnyíteni. Ha a jármű érzékeli a kulcsa közelségét, lábát egyszerűen a hátsó lökhárító alatt elhúzva automatikusan nyithatja-zárhatja a hátsó ajtót. Ez különösen praktikus, ha a keze tele van, és nem tud a kilincshez nyúlni.

Kitárul a világ

Élvezze a szabadban töltött időt az új Ford Explorer utasterének kényelméből. Az elektromos vezérlésű, dupla paneles panorámatetőnek köszönhetően útközben élvezettel merülhet el a tájban. Az első és hátsó üléssorok felett húzódó hatalmas üvegtető természetes fénybe borítja az egész utasteret, ahol - nyitott állapotban - szabadon járhat a friss levegő. Zárt helyzetben a csúsztatható üvegpanelek fényvisszaverő bevonata hűsen tartja az utasteret, a belső napellenző pedig szükség esetén extra árnyékot biztosít.

Átgondolt, kényelmes és helytakarékos

Az elektromos kézifék rendkívül egyszerű szerkezet, mégis rengeteg előnye van. Például nem foglal helyet az utastérben, ritkábban kell javíttatni és használni is nagyon egyszerű: mindössze egy gombot kell megnyomni a középkonzolon és az autó máris stabilan rögzítve van.

Visszapillantó tükrök, melyek megvédik magukat

Az Elektromosan állítható, behajtható külső visszapillantó tükrök automatikusan behajtódnak, ha leparkolja az autót. Így nemcsak önmagukat, hanem a stílusos irányjelzőt is védik.

Még több kényelem

A Ford Explorerben nemcsak az első ülések fűthetők, hanem a második üléssor is. Fagyos téli reggeleken pedig különösen jól jön a kényelmes és szintén fűthető kormány, ami menet közben gyorsan átmelegíti a vezető kezét.

Indítson egy gombnyomással

Indítsa be a motort egyszerűen, a Ford Power indítógomb megnyomásával. Az új Ford Explorer automatikusan érzékeli az Ön egyedi kulcstartójának jelenlétét még akkor is, ha az a zsebében vagy a táskájában van.

Az eső mértékéhez igazodó automatikus ablaktörlők

Az Esőérzékelős ablaktörlő abban a pillanatban működésbe lép, hogy nedvességet érzékel a szélvédőn, és az eső intenzitásának megfelelő sebességen működik. Több érzékenységi fokozat közül választva határozható meg az is, milyen összegyűlt csapadékmennyiségre induljon az ablaktörlés.

Hangulatához illő világítás

A hangulatvilágítás változtatható színeivel éjszaka is kifinomult megjelenést adhat az új Ford Explorer belterének.

Töltésellenőrzés okostelefonnal

Ha plug-in hibridre esik a választása, a jövőben még egyszerűbben gondoskodhat az új Explorer töltéséről. A Ford szorosan együttműködik Európa legnagyobb nyilvános töltőhálózatával, a NewMotionnal. A partnerség lehetővé teszi, hogy okostelefonja segítségével Ön további nyilvános töltőpontokhoz férjen hozzá. A mobilalkalmazás segítségével egyszerűen megkeresheti a legközelebbi töltőpontot és akár fizethet is vele a szolgáltatásért.

Teljesítmény és hatékonyság

Az új Ford Explorer elegánsan ötvözi a masszív SUV képességeket a kifinomult hibridek hatékonyságával. A gondosan megtervezett, 3.0 literes, V6 EcoBoost benzinmotorral kombinált plug-in hibrid rendszer üzemanyaghatékonyságának köszönhetően Ön minden eddiginél kedvezőbb kibocsátás mellett fedezheti fel a világot. A fejlett, forgatható tárcsával vezérelhető, 10-sebességes automata sebességváltó pedig gondoskodik róla, hogy a jármű mindig a megfelelő sebességfokozatban legyen. Az új Explorert arra tervezték, hogy páratlan vezetési élményt, lélegzetelállító menetdinamikát, magabiztos irányítást biztosítson minden körülmények között.

Tiszta.Csendes. Sok mindenre képes.

Az Explorer egyaránt jól teljesít a zsúfolt városi környezetben és a kanyargós vidéki utakon is. A jármű plug-in hibrid technológiája egy akkumulátor hajtású elektromos motort kombinál egy félelmetes, 3 literes, turbófeltöltős EcoBoost benzines motorral. A kétféle erőforrás együtt összesen 450 LE teljesítményre képes, kiváló üzemanyagfogyasztási adatok és mindössze 71g/km CO2-kibocsátás mellett. A négyféle elektromos (EV) üzemmód közül választva bármikor eldöntheti, hogy kizárólag az elektromos motort, a benzinmotort, a kettő kombinációját használja, vagy a benzinmotorral közlekedve útközben feltölti a hibrid akkumulátort. Így nemcsak bárhová könnyedén eljuthat, de a városokban is tisztábban, csendesebben és elegánsabban közlekedhet.

Elektromos hatékonyság

A teljesen feltöltött új Ford Explorer akár 40 km-t is képes megtenni kizárólag elektromos üzemmódban. Ez azt jelenti, hogy a bevásárlást, a gyerekek iskolába vitelét, vagy más, rövidebb útjait akár nulla kibocsátással is teljesítheti. A maximális hatékonyság érdekében a rendszer kombinálja a regeneratív fékezésből származó energiát az Ecoboost motor által termelt energiával, így a jármű menet közben is képes tölteni az akkumulátorokat.

Feltöltés gond nélkül

A kényelmes éjszakai töltéshez egy háztartási töltőkábelt is adunk a járművel, mellyel az elektromos hálózatból bárhol feltöltheti az akkumulátorokat. Vagy választható extraként egy speciális Ford Wall-box töltőt is felszerelhetünk az otthonában, mellyel alig 3.5 óra alatt teljesen feltöltheti az autóját. További lehetőség, hogy plug-in hibrid akkumulátorát a legtöbb nyilvános töltőponton feltöltheti, illetve Ford tulajdonosként rendelkezésére áll Európa legnagyobb nyilvános töltőhálózata, a NewMotion is, melynek töltőpontjait az okostelefonja segítségével is megtalálhatja.

Észrevétlen sebességváltás

Az automata váltós modellek esetében egy forgatható váltótárcsa biztosít teljes körű vezérlést a fejlett, nyolcsebességes váltó felett. A rendszer előnye, hogy a kívánt üzemmód rendkívül egyszerűen, csupán a tárcsa elforgatásával kiválasztható, a hagyományos váltókar eltüntetésével pedig a beltér harmonikusabb, letisztultabb, elegánsabb lett.

Gyors sebességváltás a kormányon

A versenysport inspirálta technológia gyors és könnyed gombnyomássá egyszerűsíti a sebességváltást. Mivel a sebességváltó fülek a kormánykeréken találhatók, kanyarodás közben is hatékonyan válthat sebességet.

Jobb aerodinamika, gazdaságosabb közlekedés

Alacsony sebességnél, a motor hűtése érdekében az Aktív hűtőrács lamellák nyitva tartják a szellőzőréseket. Gyorsítás során a lamellák bezáródnak, ezzel is javítják a jármű aerodinamikai tulajdonságait és csökkentik az üzemanyagfogyasztást. A technológia hosszabb távon számottevő üzemanyag megtakarítást jelenthet.

Csökkentett károsanyag-kibocsátás

A lenyűgöző, mindössze 71 g/km (WLTP)/66 g/km (NEDC) CO2-kibocsátással rendelkező Ford Explorer Plug-In Hybrid motorja megfelel a szigorú Euro 6.2 kibocsátási szabványoknak. E szabványok célja a levegőminőség javítása és a kipufogógáz-kibocsátás csökkentése.

Biztonság és védelem

Az új Ford Explorerben fejlett műszaki megoldások sora gondoskodik az Ön és családja, valamint a többi közlekedő biztonságáról. Egyes rendszerek aktív segítséget nyújtanak a balesetek megelőzésében. Ilyenek például a Gyalogosfelismerő rendszerrel ellátott Ütközésmegelőző rendszer és a Borulásgátló. Mások, mint pl. az Ütközés utáni automatikus fékezés funkció, a balesetek súlyosságát mérséklik.

Utánfutóval is biztonságosan az úton

Az új Ford Explorer Utánfutó stabilizátora biztonságosabbá teszi a vontatást. A rendszer érzékeli az utánfutó „kígyózó” mozgását vagy kilengését, és csökkenti a jármű sebességét, hogy segítse a jármű feletti uralom visszaszerzését. Ezt a rendszer a motor nyomatékának csökkentésével és a kerekeken lévő féknyomás fokozatos növelésével éri el.

Védelem a gyalogosoknak is

Az Ütközésmegelőző rendszer Gyalogosfelismerő funkcióval, radarral és kamerával pásztázza a jármű előtti útszakaszt. Amennyiben azt érzékeli, hogy az autó más gépjárművel, gyalogossal vagy kerékpárossal ütközhet, figyelmezteti a vezetőt a veszélyre. Ha az nem reagál időben a jelzésekre, a rendszer automatikusan, akár teljes fékerővel, lassítani kezdi a járművet, mellyel bizonyos frontális ütközések elkerülhetők, vagy azok súlyossága csökkenthető.

Irányítson minden helyzetben

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESC) folyamatosan figyeli a jármű haladását. Ha valamelyik abroncs tapadása csökken, a rendszer egy fékimpulzust küld a megfelelő kerékhez és stabilizálja a jármű mozgását. A Ford Explorerben fejlett Borulásgátló elektronika is található. Az ESC-vel együttműködő rendszert arra tervezték, hogy a jármű összes kerekét biztonságosan a földön tartsa. A rendszer felismeri a borulással fenyegető vezetési helyzeteket és szükség esetén az egyes kerekek fékezésével és gyorsításával azonnal stabilizálja a járművet. A technológia segítségével olyan szélsőséges manőverek esetén is megelőzhető a jármű felborulása, mint pl. a váratlan akadályok gyors kikerülése.

Biztonságos irányíthatóság kanyarodás közben is

A Kanyarodásszabályzó segít megőrizni a jármű feletti uralmat, ha a kanyarba az útviszonyokhoz és a helyzethez képest túl nagy sebességgel érkezünk. Ha a rendszer alulkormányzottságot észlel, illetve azt, hogy a vezető elveszítheti a jármű feletti uralmát, akkor először csökkenti a motor nyomatékát, majd fékezéssel segíti a jármű lassítását. Ez az egyedülálló műszaki megoldás különösen döntött kanyarok esetén hatásos, például az autópályák lehajtóinál.

Segít megelőzni a többszörös ütközést

Az Ütközés utáni fékezés funkció baleset esetén csökkenti az esetleges második ütközés valószínűségét. Ha a rendszer ütközést észlel, automatikusan működésbe hozza a vészfékeket, és a lehető legrövidebb idő alatt megállítja a járművet. Mivel a baleset során a vezető jellemzően elveszíti uralmát a jármű felett, a technológia segít megelőzni, hogy az autó a szembejövő forgalom vagy más akadályok felé guruljon.

Nagyobb biztonságérzet

Az eCall rendszer ütközés esetén azonnal értesíti a segélynyújtó szolgálatokat. Amikor a légzsákok működésbe lépnek, a rendszer továbbítja az esemény pontos helyének adatait és a bent ülők számát. Az SOS gomb lenyomásával a rendszer segítségével beszélhet is a segélyhívó munkatársával, amennyiben egy baleset szemtanúja volt vagy hirtelen segítségnyújtásra van szüksége.

Emlékeztet a biztonsági övre

Egy hasznos kijelző, ami megmutatja, hogy az elfoglalt üléseken melyik utasa nincs esetleg bekötve. Minden biztonsági öv tartalmaz előfeszítőket és terheléshatárolókat is, amelyek ütközés esetén fokozzák a biztonságot.

Magas szintű biztonság Thatcham riasztórendszerrel

Az Explorer Thatcham 1-es kategóriájú biztonsági rendszere egy - a tipikus behatolási pontokat figyelő - riasztóból és egy dupla központizár-rendszerből áll. Ha a kulcstartóval aktiválja a dupla központi zárat, az ajtó még akkor sem nyitható belülről, ha a behatoló betört oldalablakon keresztül jutott a jármű belterébe.

Időben figyelmeztet a leeresztő kerekekre

Ha a Keréknyomásfigyelő-rendszer azt érzékeli, hogy egy kerék út közben veszít a nyomásából, akkor erre a műszerfalon megjelenő ikonnal figyelmeztet.

Segít biztonságban tartani a gyerekeket

Az új Ford Explorer minden utazás alkalmával igyekszik gondoskodni gyermekei biztonságáról. A hátulra felszerelt ISOFIX gyermekülés-rögzítési pontokhoz két gyerekülés is egyszerűen rögzíthető.

5-csillagos biztonság

Az 5-csillagos Euro NCAP minősítés jelzi, hogy az új Ford Explorer mennyire hatékony a vezetője és az utasok testi épségének védelmében.

Új fejezetet nyit: Ford Explorer

Kaland luxuskivitelben. Az új Ford Explorer mérföldkő a SUV tervezésben: egyszerre tekintélyt parancsoló és elegáns külseje kifinomult képességeket rejt. Szemet gyönyörködtető és sokoldalú utasterében akár 7 fő is kényelmesen elfér, hatalmas csomagtere pedig bőséges helyet biztosít a poggyászoknak. A jármű fejlett plug-in hibrid erőforrása az Intelligens összkerékhajtással kombinálva minden helyzetben magabiztos teljesítményt és lenyűgöző hatékonyságot kínál. Az új Ford Explorer hasznos funkcióival, átgondolt mérnöki- és intelligens technológiai megoldásaival Ön stílusosan és kényelmesen fedezheti fel a világot.

Kifinomult hybrid technológia

Az új Ford Explorer a legnagyobb, legkifinomultabb és legsokoldalúbb Ford SUV, amit Európában valaha is kínáltunk. Ez egyben az első SUV kategóriás járművünk, ami már fejlett plug-in hybrid hajtással is elérhető. A plug-in hybrid erőátviteli rendszer mellett a szükséges teljesítményről és hatékonyságról egy 3.0 literes, V6-os turbófeltöltős, 450 LE-s EcoBoost motor gondoskodik, a megfelelő erőátvitelért pedig egy intelligens, 10 sebességes, automata sebességváltó felel. Mindez együtt páratlan menetdinamikát biztosít az autónak, akár egy hegyet kell másznia, akár folyón kell átgázolnia, akár autópályán kell suhannia az úti célja felé.

Hatékonyság kompromisszumok nélkül

A fejlett plug-in hybrid hajtáslánc maximalizálja az Explorer hatékonyságát, miközben Önnek azokról a különleges képességekről sem kell lemondania, melyeket méltán vár el egy Ford SUV-tól. Az Explorert intelligens összkerékhajtású rendszerrel szereltük fel, ami képes arra, hogy mindig az adott körülmények között a legjobban tapadó kerekek felé irányítsa a legnagyobb nyomatékot. Ez párosul az új Terepvezérlési rendszerrel, ami lehetővé teszi, hogy Ön az Explorer teljesítményét a körülményekhez és a terepviszonyokhoz igazítsa. Amikor pedig visszatér a városba, az olyan intelligens rendszerek, mint az Auto Start-Stop indítórendszer és az Aktív hűtőrács lamellák a fejlett hybrid hajtóművel együtt hozzájárulnak ahhoz, hogy autójának alacsonyabb legyen a kibocsátása és a benzinkutakat is ritkábban keresse fel.

Mindenre elegendő hely a csomagtérben

Az új Ford Explorer pazar kivitelű utasterében akár 7 fő is luxus körülmények között utazhat. Tágas és kényelmes ülések, gondosan kidolgozott beltér és csúcstechnológiát képviselő megoldások teszik az utazást feledhetetlenné, bárhol is foglal helyet az autóban. A nagyvonalú térkínálatnak köszönhetően a harmadik üléssor mögött még akkor is elfér két teljes golffelszerelés, ha már minden ülés foglalt. Ha pedig lehajtja az üléseket, feltárul a hatalmas 2274 literes csomagtér, ahová kényelmesen berakodhat mindent, amire egy hétvégi kaland vagy egy hosszabb utazás során szüksége lehet. A legújabb SYNC 3 rendszernek, a beépített FordPass Connect modemnek** és a kiváló B&O hangrendszernek köszönhetően az utazás végén alig akar majd kiszállni az új Ford Explorerből.

explorer gal
explorer gal
explorer gal
explorer gal
 • explorer gal
 • explorer gal
 • explorer gal
 • explorer gal
 • explorer gal

 • explorer gal

 • explorer gal

 • explorer gal

 • explorer gal
 • explorer gal
 • explorer gal
 • explorer gal

Ford Solymár

2083 Solymár, Sport utca 23.
Telefon: +36 26 560 910
+36 26 560 920
+36 20 934 5345
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

FordStore Solymár-M3

1152 Budapest, Városkapu utca 11.
Telefon: +36 1 265 5154
+36 1 265 5155
+36 1 265 5156
+36 20 417 2787
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 07:00-17:00
Szerda 07:00-19:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

Ford Solymár-Esztergom

2500 Esztergom, Visegrádi út 11.
Telefon: +36 33 509 400
+36 20 444 1440
+36 20 318 5665
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ FELTÉTELEK FORD MAGYARORSZÁG Solymár-Szalay Kft. 2020 © Minden jog fenntartva